Cercle Brugge begint al weer te trainen voor het nieuwe seizoen: “We zullen opnieuw jonge én sterke groep hebben”

Deze groep won op de eerste training in het tennisvoetbal: Thibo Somers, Jesper Daland, Senna Miangue, assistent-trainer Bruno Andrada en Edgaras Utkus. © ACR
Redactie KW

Nadat ze donderdag en vrijdag medische en fysieke proeven ondergingen, hernam trainer Miron Muslic van Cercle Brugge maandag in de namiddag in de zon de trainingen. Da Silva Lopez, doelman Bruzzese, beiden einde contract, Siquet, Semedo en Lemaréchal waren er niet bij. Zij keerden na hun uitleenbeurt terug naar hun ploeg van herkomst.

Met 26 waren ze voor de eerste training. Ook de spelers die interlandverplichtingen hadden, waren nog afwezig. Denkey, Olaigbe, Ravych en Francis vervoegen de groep deze week. Minda keert later terug, na zijn deelname op de Copa America. Bayo, een aanvaller eerder overgekomen van Seraing, was voorlopig de enige nieuwkomer. Efekele en Nazinho zijn tot eind juni uitgeleend en trainen voorlopig verder mee.

Midweekmatchen

Tiemen De Bel als keeper en Coens, Gheerardyns, Callens, Martlé, Gijdé, Lietaert, El Bahri, Langenbick zijn spelers die meer dan een jaar opleiding hadden binnen de jeugdwerking van Cercle. Ook zijn trainden mee. Naast hen nog enkele andere van Jong Cercle, zoals De Ridder en Kakou. De technische staf zag in het team Radji Jaïdi vertrekken. Zijn functie wordt binnenkort ingevuld. Verder is de trainer zoals hij is bijzonder gemotiveerd. “Deze voorbereiding is wat verschillend met vorig seizoen”, vertelt hij. “We krijgen eindelijk de midweekmatchen, door onze kwalificatie voor de Europa League. Dit heeft uiteraard een invloed op wat komt de komende weken. Het is een nieuwe ervaring. We kijken ernaar uit. We hebben er vorig seizoen hard voor gewerkt. En onze eerste wedstrijd, in Schotland. Ik hou van dat land. Vraag mij niet waarom. We willen vooral van dat avontuur genieten”, aldus de Cerclecoach die genoot van zijn voorbije vakantie, onder andere met het gezin in Istanboel.

Jonge groep

Muslic is tevreden met de spelers die hij momenteel heeft. “Het is een fantastische groep, wetend dat we spelers gaan kwijtspelen. Maar we zijn Cercle. We ontwikkelen spelers. En voor zij die vertrekken: dit geeft ons een positief gevoel dat we allen goed werk leverden. Vorig jaar hadden we hetzelfde, met spelers die vertrokken. Dit jaar zullen we opnieuw sterk staan, want we zullen waardige vervangers hebben. In opnieuw één van de jongste ploegen in Belgische competitie. Het is nu niet aan de orde om de groep verder uit te breiden. Het gaat erom dat we de spelers die we hebben verder ontwikkelen. Als de groep te groot is, kan je niet iedereen de speelminuten geven die nodig zijn. “ (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier