Jeugdhuis in Moorslede supportert voor Duivels vanop terras achteraan gebouw

Enkele leden van Jeugdhuis Den Teirlink maken zich klaar voor de voetbalgekte. Je herkent Siebert Samyn, Joran Bekaert, Amber Vandenbussche, Jens Wybaillie en Fabien Taillieu (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Enkele leden van Jeugdhuis Den Teirlink maken zich klaar voor de voetbalgekte. Je herkent Siebert Samyn, Joran Bekaert, Amber Vandenbussche, Jens Wybaillie en Fabien Taillieu (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Supporters van de Rode Duivels kunnen tijdens het Europees kampioenschap de wedstrijden van onze nationale ploeg bekijken op groot scherm nabij jeugdhuis Den Teirlink op de Marktplaats in Moorslede. De jongeren plaatsen een groot scherm aan de achterzijde van hun gebouw.

Jeugdhuis Den Teirlink, dat haar onderkomen heeft in het hoekpand op de Marktplaats in Moorslede, heeft een lastig jaar achter de rug. Het bestuur van Den Teirlink kon door de coronacrisis de deuren van het jeugdhuis amper openden.

“Enkel in de periode van de kermis in Moorslede hebben we twee weekends iets kunnen doen. Voor de rest was het echt huilen met de pet op”, aldus Siebert Samyn. Hij werd begin 2020 aangesteld als nieuwe voorzitter van het jeugdhuis. “Net zoals alle andere jongeren heb ik nog niet veel kunnen genieten van de werking van het jeugdhuis.”

Terras loopt vol

Tijdens het Hemelvaartweekend startte Den Teirlink terug haar activiteiten op. Langs de achterzijde van het gebouw werd een terras geplaatst. Het jeugdhuis kreeg de toelating om enkele parkeerplaatsen in te nemen. “Het terras liep onmiddellijk volledig vol. Vooral jongeren zochten er naar een plaatsje. Het is duidelijk dat ze erg snakten naar de heropening van het jeugdhuis.”

Op weekdagen wordt het terras weggenomen, maar het bestuur mag tijdens de weekends gebruik maken van de open ruimte en enkele parkeerplaatsen achter het jeugdhuis. “Dat moet ook de locatie worden waar supporters van de Rode Duivels straks de wedstrijden van onze nationale ploeg kunnen volgen.”

Meters bier

Op het terras is er plaats voor een 60-tal supporters. Het groot scherm komt aan de achtermuur van het gebouw van Den Teirlink. “We kiezen ervoor om alles zoveel mogelijk buiten te laten plaatsvinden. Bij een vorige deelname van de Rode Duivels was het jeugdhuis tot de nok gevuld met enthousiaste Moorsledenaars. Spijtig genoeg is dit nu niet mogelijk. We hopen echter dat de aanwezige supporters vanop het terras zullen genieten van de wedstrijden van de Duivels.”

Reserveren vooraf is niet nodig. “We openen nu zaterdag 12 juni al om 16 uur de deuren. We zullen vooral reclame maken met onze meters bier. Elf pintjes voor 15 euro. Dat is goedkoop en maakt het voor ons ook gemakkelijker om de aanwezigen te bedienen.”

Vooruit kijken

Ondertussen kijkt het bestuur van het jeugdhuis ook al vooruit. In juli is er normaal gezien het festival Summer Beats. “Ook naar de kroegentocht, waarbij we een bezoek brengen aan andere jeugdhuizen kijken we uit. Hopelijk kunnen beide evenementen plaatsvinden.” Ook de zoektocht naar nieuwe bestuursleden is nog steeds aan de gang. “Momenteel telt ons bestuur zeven mensen. Nieuwe krachten zijn meer dan welkom.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten