“Supporter onze jeugdteams naar de finale”: Jong Anzegem blijft indruk maken in Beker van West-Vlaanderen en pakt uit met groot voetbalfeest

Trainers Mauro (vooraan) en Klaas (achteraan) vieren met hun U9-spelertjes. © GF
Gerda Verbeke

De gloednieuwe voetbalclub Jong Anzegem organiseert op woensdag 17 april een groot event naar aanleiding van de terugwedstrijden in de halve finale van de Jeugdcup van de Beker van West-Vlaanderen. Zowel de U9 als de U15 van Jong Anzegem wonnen hun heenwedstrijd en staan met één been in de finale. “Op woensdag 17 april maken we er een groot voetbalfeest van om onze gedreven jongens naar de finale te supporteren”, aldus jeugdcoördinator Leendert Van Hulle (37).

In de Jeugdcup komen ploegen van over de hele provincie tegen elkaar in actie. Jong Anzegem schreef in drie leeftijdscategorieën (U9, U11 en U15) een ploegje in. De U11 sneuvelde in de kwartfinale op Ardooie, maar zowel de U9 als de U15 zitten nog in de competitie en mogen dromen van een finaleplaats.

U15 verdedigt 1-2 voorsprong

Trainers Heikki (vooraan) en Angelo (achteraan) met de U15-winfie in de kleedkamer.
Trainers Heikki (vooraan) en Angelo (achteraan) met de U15-winfie in de kleedkamer. © GF

De U15 van trainers Angelo Courtens en Heikki Devos had aan een 1-2 op het veld van KSK Steenbrugge genoeg om vertrouwen te tanken voor de terugwedstrijd. “Zeker omdat de ploeg bijna heel de wedstrijd met een man minder moest spelen na een onterechte rode kaart”, aldus trainer Heikki Devos. “Speler Toon Vandenbroucke kreeg intussen ook de toestemming van tegenstander KSK Steenbrugge om aan te treden in de beslissende terugwedstrijd. Een heel sportief gebaar dat hopelijk gevolgd wordt door de organisatie.”

U9 haalde stevig uit in Lauwe

De U9-spelertjes van trainers Mauro Kerckhoeve en Klaas Lesage haalden zondag dan weer zwaar uit op het veld van KWSC Lauwe, waar gewonnen werd met 6-17. “We kwamen 5-1 achter omdat in de beginfase alles tegenzat. Maar gaandeweg konden onze jongens de match helemaal naar hun hand zetten”, aldus U9-trainer Mauro.

17 april voetbalfeest

Op woensdagavond 17 april verdedigen beide ploegen hun voorsprong tijdens een thuiswedstrijd op de Drie Kaven. De U9 trapt om 18 uur af, de U15 om 19.45 uur. “We zullen alles uit de kast halen om er een groot voetbalfeest van te maken, eentje dat de spelers lang zullen onthouden”, aldus jeugdcoördinator Leendert Van Hulle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier