SK Eernegem organiseert futbalistafestival: meisjesvoetbal scoort

Dit weekend komen drie meisjesploegen van SK Eernegem in competitie. © GINO COGHE Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

De voorbije maanden vonden veel meisjes de weg richting de voetbalvelden van SK Eernegem. Voor vijf teams telt de club al meer dan 75 leden! Er is nog plaats. Met Voetbal Vlaanderen organiseert SKE op woensdag 6 september een futbalistafestival, initiatie voor meisjes van vijf tot twaalf jaar.

Drie jaar geleden verhuisden enkele meisjes en hun entourage van Oudenburg naar Eernegem. Booming business want van 15 meisjes in 2020 groeide het aantal speelsters tussen 8 en 38 jaar naar bijna 80. Dit weekend komen drie meisjesploegen van SK Eernegem in competitie. De U16 en twee U13-teams trappen de competitie op gang. De club telt ook twee volwassenenteams. Eind september komen A- en B-ploeg in respectievelijk tweede en derde provinciale in actie.

“Onze jeugdploegen moeten in de eerste plaats plezier blijven maken” – Björn Baeckelandt, gerechtigd correspondent

“Met de ambitie om kampioen te spelen”, beweert gerechtigd correspondent Björn Baeckelandt. “Welke doelen onze jeugdploegen mogen hebben, is moeilijker in te schatten. Zij moeten in de eerste plaats plezier blijven maken. En blijven komen. Meisjesvoetbal zit in de lift, ook bij ons. Circa vier maanden geleden hadden we bij SK Eernegem slechts drie meisjes voor de U13. Intussen zijn ze met 22.”

Speelse initiatie

De vrouwenafdeling binnen SK Eernegem probeert op diverse manieren publiciteit te maken. “We trokken naar scholen, hingen posters uit en zijn via SKE Girls op Facebook en Instagram zo veel mogelijk actief”, verduidelijkt Baeckelandt. “We zetten sponsors in de kijker of speelsters of medewerkers. Die aanpak viel Voetbal Vlaanderen op. Vandaar dat ze met hun futbalistafestival naar onze club komen. Meisjes tussen 5 en 12 jaar zijn op 6 september van 14 tot 16 uur welkom. Via allerlei spelletjes maken ze kennis met voetbal.”

Het blijft niet alleen bij die initiatie. Ook de provinciale jeugdopleiding zal in oktober en november te gast zijn bij SK Eernegem. “Provinciale selecties van meisjes tussen 11 en 16 jaar zullen bij ons trainingen afwerken of onderlinge partijtjes spelen”, weet Baeckelandt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier