Seppe maakt debuut bij Rode Duivels U16

Seppe Vandenberghe speelde met de nationale U16 in en tegen Italië. © GF
Redactie KW

Onze nationale voetbalploeg U16 speelde vorige week twee oefenwedstrijden in en tegen Italië. Bij de Belgische selectie mocht ook Seppe Vandenberghe (15) opdraven. De Pittemnaar, die als spits bij de jeugd van KV Oostende speelt, mocht er proeven van het internationaal voetbal en deed het daar verre van onaardig. “Dit smaakt naar meer”, klinkt het.

Seppe Vandenberghe startte op zesjarige leeftijd met voetballen bij KSV Pittem en viel daar meteen op door zijn technisch vermogen en zijn groot spelinzicht. Twee jaar later trok hij naar Club Brugge en ondertussen speelt hij al jaren bij KV Oostende.

“De opleiding die ik daar krijg is enorm goed”, zegt hij. “Vooral de jongste twee jaar heb ik er als speler een enorme evolutie doorgemaakt. Dit seizoen mocht ik deelnemen aan een detectietraining van de nationale ploeg en speelde ik ook een oefenmatch in het Belgische shirt tegen de U18 van KV Mechelen. Ik speelde toen een van mijn beste matchen ooit.” Dat was ook de selectieheren opgevallen en Seppe werd dan ook beloond met een selectie voor een dubbele interland tegen Italië. “Dat was een droom die uitkwam. Ik heb er enorm veel bijgeleerd zowel op als naast het veld. De trainingen waren heel leerrijk en de groepssfeer onder de spelers was ook uitstekend. De wedstrijden zelf zullen me natuurlijk het meest bijblijven. In de eerste match mocht ik 20 minuten invallen.”

“De tweede stond ik in de basis en speelde ik 65 minuten. Het was een kans om me te tonen en ik denk dat ik het goed gedaan heb. Het niveau lag bijzonder hoog tegen een topland als Italië, maar dat had ik wel verwacht. Vooral in de tweede match slaagde ik erin om een aantal goeie acties te maken. We verloren de eerste match met 1-0 en de tweede met 4-1, maar het was een onvergetelijke ervaring.”

Profvoetbal

“Ik beschouw deze wedstrijden als een grote motivatie om nog harder te werken en het smaakt naar meer. De komende maanden staat er nog een aantal interlands op het programma en uiteraard hoop ik er opnieuw bij te zijn. Ik probeer elke training en elke wedstrijd beter te worden en uit mijn fouten te leren. Mijn grote droom is om profvoetballer te worden en daar doe ik alles voor. Hopelijk blijf ik gespaard van blessures, zodat ik me verder kan ontwikkelen”, besluit Seppe Vandenberghe. (GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier