Henri Verduyn wil winnen tegen ex-ploeg

De aanwezige ex-Rumbekespelers op training met Jonas Decoene, Niels Deleye en Michiel Verlinde. Mathijs Decoene en Henri Verduyn ontbreken. © GF
Redactie KW

Door te weinig speelkansen koos Henri Verduyn vorig jaar om Rumbeke in te wisselen voor Ardooie. Hij was uiteindelijk niet alleen: in zijn spoor volgden Jonas Decoene en doelman Niels Deleye. De rood-witte garde promoveerde vorig jaar eerder onverwacht waardoor ze nu zondag tegenover elkaar staan in de hoogste provinciale reeks. Een speciaal moment dus voor Henri en zijn ploegmaats.

“Door studies kon ik niet altijd trainen bij Essevee waardoor ik, begrijpelijk, regelmatig naast de wedstrijdselectie viel”, opent de 23-jarige flankspeler, die ondertussen naar Gent is verhuisd. “Vorig jaar heb ik dan voor mezelf de beslissing genomen om een ploeg te zoeken die op een lager niveau acteerde. Zo kon ik meer ervaring en speelminuten opdoen. Ardooie was het meest concreet en nog geen moment heb ik spijt van die keuze. We zijn immers vorig jaar samen met Jonas Decoene en de vele ploegmaats gepromoveerd. Een promotie is natuurlijk leuk, maar kent ook zijn keerzijde. In eerste provinciale gaat het net iets sneller en dat merken we als groep. Iedereen heeft wat aanpassingsproblemen in deze reeks.”

De ploeg staat momenteel met 3 op 15, hopelijk verdubbelt dat puntenaantal aanstaande zondag? “Ik heb zeker geen rancune tegenover Rumbeke maar zou het tof vinden moesten we deze confrontatie winnen. Persoonlijk heb ik in dat opzicht wel stress. Sowieso wordt het een mogelijke, maar moeilijke uitdaging.”

Sterke tegenstander

Het is een collectief sterk geheel dat terecht de top van eerste viseert. Daarnaast hebben ze ook pionnen rondlopen die in hun eentje een match kunnen beslissen. Ik denk daarbij aan Robinson Woodruff en Nicolas Vermaut, die in de laatste match drie keer prikte. Het is duidelijk dat we er als ploeg iets moeten tegenover zetten.” (SBR)

Zondag 8 oktober om 15 uur: KVC Ardooie – KSV Rumbeke

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier