https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hans Vanaken is vrouwelijke streaker dankbaar

© (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)
Redactie KW

Slechts twee spelers vertegenwoordigen de Jupiler Pro League bij de selectie van de Rode Duivels. Allebei komen ze uit voor Club Brugge en moeten ze tevreden zijn met een rol buiten de spotlights. Simon Mignolet zal geen speelminuten krijgen als alles vlekkeloos verloopt met Thibaut Courtois. Hans Vanaken moest tijdens de eerste twee groepswedstrijden vanuit de tribune toekijken maar kreeg wel een korte invalbeurt tegen Finland.

“Ik mag die vrouwelijke streaker dankbaar zijn dat ze op het veld is gelopen. Daardoor kon ik nog een aantal minuten meepakken want ik stond al een minuut of vijf te wachten om in te vallen,” lacht Vanaken. De partij tegen Finland werd bij het ingaan van de blessuretijd stilgelegd toen een vrouwelijke streaker het veld betrad. Meteen het signaal om Kevin De Bruyne te wisselen en Hans Vanaken zijn eerste speelminuten op het EK te geven. De eerste twee partijen behoorde Vanaken niet tot de 23 namen. “Heel vervelend natuurlijk. Elke speler wil er graag bij zijn. De bondscoach moet nu eenmaal keuzes maken. Het is voor hem ook niet gemakkelijk want alle 25 jongens hebben heel veel kwaliteiten.”

Tijdens de play-offs met Club Brugge zat Vanaken een paar keer op de bank. “Ik verkies de bank bij Club boven de tribune bij de nationale ploeg. Vanop de bank kun je invallen en het verschil maken zoals ik bijvoorbeeld tegen Antwerp deed. In de tribune is het een heel andere beleving. Je kunt niks veranderen, je kunt de ploeg niet helpen. Toch ben ik tijdens de match de eerste supporter om de ploeg aan te moedigen.”

 © (Foto BELGA)
© (Foto BELGA)

Genieten van elk moment

Nu het EK echt is begonnen, de overbodige groepswedstrijden liggen achter ons, lijken de speelkansen van Vanaken te slinken. “Het is moeilijk om te zeggen wat me nog te wachten staat. Iedereen wil zo veel mogelijk spelen en kansen grijpen. Ik hoop zo vaak mogelijk bij de 23 te zijn en hopelijk nog wat minuten te krijgen. De bondscoach praat veel met me over de posities waar ik kan spelen en geeft me richtlijnen mee. De ervaring op zich is natuurlijk positief. Het is een mooie beleving om erbij te zijn op een groot tornooi. Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van deze selectie met uitzonderlijke kwaliteiten. Ik geniet van elk moment met deze groep. Het niveau op training ligt enorm hoog, ik kan eruit leren om dan later bij Club Brugge te hervatten.” (JT)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.