Glen De Boeck : “Ik miste eerlijkheid, authenticiteit en open communicatie in voetbalwereld”

Redactie KW

Glen De Boeck gaat als Managing Director aan de slag bij het internationale evenementen- en teambuildingbureau Herculean.


© BELGA

“Ik had nooit gedacht dat ik een niet aan voetbal gerelateerde persconferentie zou geven”, zo zei de voormalige verdediger van KV Mechelen en Anderlecht. Waarom stapt de 43-jarige De Boeck dan in het zakenleven? “Dit is een keuze van het hoofd en het hart, veeleer positief dan negatief. Ik heb de voorbije periode nog aanbiedingen gehad van voetbalclubs uit binnen- en buitenland. Maar ik miste eerlijkheid, authenticiteit en open communicatie. Dat trof ik wel aan bij Herculean. Het was voor mij tijd om te springen. Mensen die zich goed voelen, presteren beter”, aldus De Boeck, die zich bij Herculean in eerste instantie zal concentreren op de verdere uitbouw van het bedrijf in België.

De Boeck was als trainer voor het laatst actief bij Waasland-Beveren, waar hij in oktober 2013 ontslagen werd. “Na mijn spelerscarrière werd ik bij Anderlecht de assistent van Frank Vercauteren. Daarna volgde veel sneller dan verwacht een avontuur als hoofdcoach bij Cercle Brugge. Ik beleefde er drie mooie jaren en maakte samen met voorzitter Frans Schotte en sportief beheerder Ivan Vandamme van een dode mus een swingend elftal. Daarnaast had ik ook een droom om het Antwerps voetbal naar een bepaald niveau te brengen. Wat mogelijk was bij Cercle Brugge, moest ook lukken bij Germinal Beerschot. Maar daar dachten bepaalde mensen anders over, waardoor dat verhaal in mineur eindigde. Bij het Nederlandse VVV, een mooie uitdaging, werd ik geconfronteerd met structurele problemen op beleidsniveau. Waasland-Beveren hield ik vervolgens miraculeus in eerste klasse. Ik kreeg er een standbeeld, om drie maanden later bij het huisvuil gezet te worden. Mijn passage bij die club heeft een wrange nasmaak nagelaten. Dat heeft meegespeeld in mijn keuze voor Herculean. De sportwereld is een spiegel van de maatschappij. Geloof me, dat is meer dan waar.”

Imagoprobleem

“Hoe meer gesprekken ik de afgelopen periode voerde, hoe meer ik inzag dat mijn verhaal in het voetbal een moeilijk verhaal was geworden. Vorig jaar op het gala van de Gouden Schoen zei Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck me dat ik een imagoprobleem heb. Ik kon dat toen niet plaatsen, maar het bleek te kloppen. Tegen perceptie kan je niet vechten.”

Is de voetbalwereld nu definitief verleden tijd? “Zeg nooit nooit. Wat als Anderlecht morgen belt? Wel, dan volgt de bezettoon. Ik heb ooit een project niet afgemaakt, die fout zal ik niet meer maken. Ik zal me 100 procent geven voor dit bedrijf. Ik zal dan wel niet meer binnen een voetbalclub actief zijn, maar ik hoop wel nog een rol te kunnen spelen als analist. En ook voetbalevenementen, zoals morgenavond het gala van de Gouden Schoen, zal ik niet links laten liggen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.