Geen Lukaku op laatste training Rode Duivels

Romelu Lukaku na de match met de Rode Duivels tegen Frankrijk in Italië op 7 oktober 2021. © DIRK WAEM BELGA

21 Rode Duivels, 17 veldspelers en 4 doelmannen, zijn zaterdagvoormiddag in het Juventusstadion in het Noord-Italiaanse Turijn op het veld verschenen voor de laatste training in de voorbereiding op het duel om de derde plaats in de UEFA Nations League van zondagnamiddag (15u) tegen gastland en Europees kampioen Italië.

Romelu Lukaku was de enige afwezige. De spits van Chelsea scoorde donderdag zijn 68e doelpunt in 101 interlands, waarvan 51 in zijn laatste 51 wedstrijden voor de nationale elf. In de slotfase werd een tweede treffer van Big Rom nog afgekeurd vanwege buitenspel.

Nog wijzigingen

Aanvoerder Eden Hazard en Thomas Foket zijn er niet meer bij. Zij haakten vrijdag af met kwaaltjes. Hazard werd donderdagavond in de met 2-3 verloren halve finale tegen wereldkampioen Frankrijk een kwartier voor het einde van de reguliere speeltijd naar de kant gehaald voor Leandro Trossard. Leeg gespeeld, maar in de eerste helft had Hazard al een tik gekregen en de aanvoerder stond nadien trekkebenend op de grasmat van het Juventusstadion. In Madrid wordt alvast gevreesd voor een nieuwe blessure aan de hamstring, al zou de schade naar verluidt meevallen.

Thomas Foket kwam niet in actie tegen Les Bleus, maar ook hij keerde terug naar zijn club Stade Reims. Foket was eerder deze week bij de selectie gekomen als vervanger van de geblesseerde Thomas Meunier. Tegen Frankrijk kreeg Timothy Castagne op de rechterwingback echter de voorkeur. Gezien het geringe belang van de wedstrijd om de derde plaats en de overvolle kalender, is het de verwachting dat Roberto Martinez zondag tegen La Nazionale een aantal wijzigingen doorvoert in zijn basiself. Zaterdagavond volgt er nog een virtuele persconferentie met de bondscoach.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier