https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Fransman Rabiot test coronapositief na duel tegen België en moet passen voor finale

Adrien Rabiot en Romelu Lukaku tijdens de match tussen de Frankrijk en België tijdens de halve finale van de Nations League in Italië. © DIRK WAEM BELGA
Redactie KW

De Franse middenvelder Adrien Rabiot, die 74 minuten speelde tegen België in de halve finale van de Nations League afgelopen donderdag, heeft positief getest op het coronavirus. De Juventus-speler is in isolatie geplaatst en zal niet kunnen spelen in de finale van zondag tegen Spanje. Dat heeft de Franse voetbalbond zaterdag bekendgemaakt.

Van zodra de resultaten bekend waren, is Adrien Rabiot in isolatie geplaatst“, schreef de FFF zaterdag op haar officiële website. “Hij zal niet met zijn ploegmaten naar Milaan reizen. Adrien Rabiot kan om reglementaire redenen niet worden vervangen. Didier Deschamps kan dus rekenen op een groep van 21 spelers voor de finale tegen Spanje.”

Les Bleus, die donderdag bij rust met 0-2 achterstonden tegen de Rode Duivels, plaatsten zich voor de finale dankzij drie doelpunten in de tweede helft (3-2). De wereldkampioenen zullen het opnemen tegen Spanje, dat in de andere halve finale Italië versloeg.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.