Emilio Coudron vertrekt straks bij SK Roeselare-Daisel: “Ik ben 21 jaar en wil meer aan spelen toekomen”

Emilio Coudron. © VDB
Redactie KW

SK Roeselare-Daisel was zaterdag dicht bij een zege tegen KFC Voorde-Appelterre (2-2), maar dat was buiten een late kopbalgoal van De Drie gerekend. Zo moest het Roeselaarse kamp zich al voor de vierde week op rij met een gelijkspel tevreden stellen.

“Het was een wedstrijd met twee gezichten”, blikt Emilio Coudron (21) kort terug. “We hadden het in de eerste helft moeilijk met de snelle combinaties van de bezoekers, met een niet onlogische 0-1 na drie kwartier voetballen tot gevolg. In de tweede helft zijn we dan met drie achterin gaan spelen. Dat resulteerde al snel in de 1-1 en kort daarna zelfs in een 2-1-voorsprong. Dat leek ook de eindstand te worden, maar een tot op dat moment flauw Voorde-Appelterre kon een paar minuten voor affluiten met wat meeval nog een tweede keer scoren.”

Dringend eens winnen

“Jammer, zeker omdat dat tweede tegendoelpunt zo laat valt. Het blijft hierdoor een dubbeltje op zijn kant. We hebben na Nieuwjaar nog maar één keer verloren, maar daar staat vreemd genoeg tegenover dat we nu al vier matchen na elkaar niet meer gewonnen hebben. Het kan nog alle kanten uit. We kunnen zaterdag mits winst tegen Jong Lede een prima zaak doen. Maar verliezen we, dan kan het – gezien de goeie resultaten van een paar ploegen die onder ons staan – net zo goed weer de andere kant opgaan.”

“Ik hoop in elk geval dat het dat eerste wordt. Nadat bekend was geraakt dat ik straks naar Wevelgem ga, ben ik er een paar weken niet bij geweest. Waarom ik vertrek? Om minuten te maken. Ik ben op een leeftijd gekomen waarop ik meer wil spelen. Je zal mij over mijn Roeselaarse periode niets slechts horen zeggen. Ik heb hier bijna mijn hele jeugd gesleten en dat is iets waar ik iedereen hier dankbaar voor ben.”

Nicolas Daels (22), een Bruggeling die omwille van zijn studies naar het Leuvense verkaste, is de vierde aanwinst. Hij komt van Wolvertem Merchtem. Aalternaar Yentl Van Severen (20), dit seizoen bij Oostkamp en een oud-jeugdproduct, wordt de tweede doelman. Ook aanvaller Justin Hallaert (17) schuift door naar de A-kern.

Voor Baptiste Schmisser (37) zit het seizoen erop. Hij moest tegen Voorde-Appelterre na 70 minuten naar de kant en werd geopereerd aan de achillespees. (SBE)

Zaterdag 11 maart om 19 uur: SKRD – Jong Lede.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier