Doelmannen en ex-ploegmaats al meteen tegen mekaar in RC Waregem – Wielsbeke

Nicola Deprez. (Foto HDV)
Redactie KW

Op de eerste speeldag staat in eerste provinciale met Racing Waregem SC Wielsbeke meteen een topper en vooral de derby van het jaar op het programma. We gingen de derbykoorts even opmeten bij de doelmannen Nicola Deprez en Arnold Vandenborre.

Met Arnold Vandenborre, Thomas Coopman, Ruben D’Hondt, Glenn Maddens en Marijn Vandendriessche telt Wielsbeke vijf spelers die in het verleden nog het shirt van Racing Waregem droegen.

Met Mathias Deveugele had Racing Waregem één ex-Wielsbekenaar in de rangen, maar hij volgde zijn vriendin Tessa Wullaert naar Engeland.

Speciale derby

“Het blijft een speciale derby waarin altijd wel iets gebeurt”, stelt Arnold Vandenborre. “Het is de eerste match van het seizoen en die willen wij niet alleen winnen, vooral de ex-Racingers liggen gebrand op een sterke prestatie.”

“Het blijft altijd iets speciaals als je op bezoek gaat bij een ex-club. Ik voetbalde daar drie jaar, maar de concurrentie met Sören Dutoit was te zwaar. Het derde seizoen speelde ik onder Jery Vanacker een aantal matchen en daarna wilde ik iets anders. Ondertussen is de ploeg van Racing Waregem compleet veranderd en op de broers Nicola en Pierreot Deprez na ken ik daar niemand persoonlijk meer.”

Als er één match is die we absoluut willen winnen, dan is dat die tegen Wielsbeke Nicola Deprez

“Uiteraard ken ik heel wat spelers bij Wielsbeke en dan vooral de ex-spelers van Racing Waregem, die zondag beslist een tandje bij zullen steken”, neemt Nicola Deprez over. “Bij ons zal de gedrevenheid niet minder zijn. Als er één match is die we absoluut willen winnen, dan is het zeker die tegen Wielsbeke. Het is ook de eerste match van het seizoen, we verwachten heel wat volk en ik denk dat alle ingrediënten zullen aanwezig zijn voor een toffe voetbalzondag.”

Hoe verliep de voorbereiding?

Arnold: “Wij hadden een goeie teambuilding aan zee en in Brugge en ook onze resultaten waren niet mis. Het betekende natuurlijk een voordeel dat er slechts drie nieuwe spelers moesten ingepast worden. Het zijn stuk voor stuk jongens die perfect in onze ploeg passen en meteen goed in de groep lagen. We combineerden de oefenmatchen met pittige trainingen en ik denk dat we klaar zijn voor de start.”

Nicola: “Misschien speelden wij wel iets te weinig matchen op ons niveau. In de beker was dat wel het geval en we pakten uit met een sterk collectief op Oostkamp om de week daarop een zwakke partij te spelen op Vosselaar. We besloten de oefencampagne tegen Drongen, toch een van de betere ploegen uit de Oost-Vlaamse eerste provinciale. Tijdens de eerste helft was het een beetje aanpassen aan het niveau, maar na de pauze vonden we goed onze draai.”

Twee vrienden in doel

Arnold: “Met Nicola speelde ik nog samen bij Racing Waregem en ik vind het niet alleen een prima doelman, maar ook iemand met erg veel uitstraling.”

Nicola: “Het zal zondag een duel onder keepers worden en het is leuk als je overbuur een van de vrienden is die je ook wel eens tegenkomt in het uitgaansleven. Arnold heeft heel wat progressie gemaakt en het is een heel goeie keeper.”

Hoe sterk schat je je tegenstander in?

Nicola: “Wielsbeke behoort voor mij samen met Oostnieuwkerke bij de titelkandidaten. Die groep voetbalt al drie seizoenen samen en is jaar na jaar sterker geworden. Ze deden dit seizoen ook drie heel gerichte aankopen en het is vooral een sterk collectief, dat bovendien vrij gemakkelijk scoort.”

“Ik probeer de nul te houden, dan hebben we al zeker een punt” Arnold Vandenborre

Arnold: “Racing Waregem kende een paar moeilijke seizoenen, maar ze haalden in het tussenseizoen heel wat versterking binnen. Er kwam ook ervaring bij en dat zal die jonge groep goed kunnen gebruiken. Hun ambitie is blijkbaar een plaats in de linkerkolom en dat moet gemakkelijk haalbaar zijn.”

Wat verwachten jullie van de derby?

Arnold: “Het is altijd een duel op het scherp van de snee en dat wordt deze keer niet anders. Ik verwacht twee voetballende ploegen en wij zullen proberen om het spel te maken. Het kunstgras? Wij beschikken over een aantal technisch sterke spelers en dat kunstgras zal ons zeker liggen. Een pronostiek? Ik probeer de nul te houden en dan hebben we alvast één punt.”

Nicola: “Deze eerste thuismatch tegen Wielsbeke willen wij absoluut winnen, maar anderzijds wil geen enkele ploeg de eerste match van het seizoen verliezen. Ik denk dat de eerste helft vrij gesloten zal zijn, tenzij een vroeg doelpunt de match openbreekt. Wij spelen thuis en moeten dan ook proberen om de drie punten thuis te houden.” (IVD)

Zondag 2 september om 15 uur: Racing Waregem SC Wielsbeke