Davignio speelt met Lendelede (2B) topper tegen ex-club Club Roeselare: “Niets moet en alles mag voor ons”

Middenvelder Davignio Claerhout (29) uit Torhout. © RV
Redactie KW

KFC Lendelede doet het bijzonder goed tijdens het eerste seizoen in tweede provinciale B. De kampioen uit 3C draait op een vijfde plaats knap mee bovenin en heeft nog zicht op de tweede plaats. Op die tweede plaats staat Club Roeselare, dat het zaterdag ontvangt.

“We hadden stiekem wel gehoopt om hoog mee te draaien, maar hadden het nooit gedacht. We gaan door op het elan van vorig jaar. Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd, iedereen kan winnen van elkaar. Behalve Zwevegem, dat is een categorie hoger. Win je een paar matchen na elkaar sta je bovenaan, verlies je er een paar sta je onderin mee te doen”, opent de 29-jarige middenvelder Davignio Claerhout uit Torhout die leerkracht LO is. Het is zijn eerste seizoen bij KFC Lendelede. Daarvoor verdedigde hij vijf jaar de kleuren van Club Roeselare, de tegenstander van komende zaterdag.

aan elkaar gewaagd

Want behalve de autoritaire leider Zwevegem ligt alles inderdaad nog op een zakdoek. Club Roeselare telt 33 punten en staat tweede. KFC Lendelede telt 32 punten en staat vijfde. Heel wat ploegen strijden dus nog om een tweede plaats.

“Club Roeselare is een goede voetballende ploeg”, weet Davignio. “Die aanvallend een paar spelers rondlopen heeft die het verschil kunnen maken. Ik heb er vijf jaar gespeeld en een wedstrijd tegen je ex-ploeg brengt altijd iets extra met zich mee. Uiteraard wil je elke wedstrijd wel winnen maar deze nog iets meer natuurlijk.”

15 vaste waardes

“Wie de meeste kansen op de overwinning heeft, is moeilijk te voorspellen. Alle matchen moeten gespeeld worden. We speelden tot dusver een goed seizoen en leggen onszelf geen druk op. Niets moet en alles mag. We kunnen elke match met een rustig gevoel oppakken. We bekijken het match per match en zien wel hoe we het verder doen. Bovendien moeten we het al heel het jaar met dezelfde 15 namen op het wedstrijdblad doen. Een knappe prestatie van dit team”, besluit Davignio. (RV)

Zaterdag 17 februari om 19 uur: KFC Lendelede – Club Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier