De Ivoriaan (1m83) doorliep de jeugdreeksen van AS Monaco. Debuteerde in april 2017 voor de Franse beker tegen PSG en streek nadien in Rijsel neer. Hij kwam 31 keer voor OSC Lille uit, waarvan 16 keer het voorbije seizoen. Lille werd vorig seizoen vicekampioen in de Franse competitie. Sportief directeur François Vitali: "We zijn erg blij om Yves Dabila bij Cercle Brugge te verwelkomen. Onze wil was om een specifieke aandacht te schenken aan het verdedigende compartiment van onze ploeg. Yves is daarbij een sterke verdediger die reeds op het hoogste niveau zijn kwaliteiten liet zien."

Enkele dagen geleden leende Cercle met Rominigue Kouamé als een middenvelder al een andere speler bij Lille.

Groen-zwart versterkte zich verder met aanvaller Jordi Mboula. De 20-jarige Spanjaard wordt voor een seizoen geleend van AS Monaco. Afgelopen seizoen kwam Mboula negen keer in actie voor de ploeg uit het Prinsdom, waaronder een match in de Champions League waarin hij het opnam tegen Atlético Madrid. Vooraleer Mboula in de zomer van 2017 neerstreek in Monaco, verdedigde hij in de jeugdreeksen zeven jaar de kleuren van FC Barcelona. In 2017 werd Mboula nog topschutter van de UEFA Youth League met acht doelpunten.

(ACR)

De Ivoriaan (1m83) doorliep de jeugdreeksen van AS Monaco. Debuteerde in april 2017 voor de Franse beker tegen PSG en streek nadien in Rijsel neer. Hij kwam 31 keer voor OSC Lille uit, waarvan 16 keer het voorbije seizoen. Lille werd vorig seizoen vicekampioen in de Franse competitie. Sportief directeur François Vitali: "We zijn erg blij om Yves Dabila bij Cercle Brugge te verwelkomen. Onze wil was om een specifieke aandacht te schenken aan het verdedigende compartiment van onze ploeg. Yves is daarbij een sterke verdediger die reeds op het hoogste niveau zijn kwaliteiten liet zien."Enkele dagen geleden leende Cercle met Rominigue Kouamé als een middenvelder al een andere speler bij Lille.Groen-zwart versterkte zich verder met aanvaller Jordi Mboula. De 20-jarige Spanjaard wordt voor een seizoen geleend van AS Monaco. Afgelopen seizoen kwam Mboula negen keer in actie voor de ploeg uit het Prinsdom, waaronder een match in de Champions League waarin hij het opnam tegen Atlético Madrid. Vooraleer Mboula in de zomer van 2017 neerstreek in Monaco, verdedigde hij in de jeugdreeksen zeven jaar de kleuren van FC Barcelona. In 2017 werd Mboula nog topschutter van de UEFA Youth League met acht doelpunten.(ACR)