Club boekt tegen Antwerp tiende opeenvolgende zege

Gouden Schoen Lior Refaelov wordt na de wedstrijd getroost door Ruud Vormer.© BELGA/KURT DESPLENTER
Gouden Schoen Lior Refaelov wordt na de wedstrijd getroost door Ruud Vormer.© BELGA/KURT DESPLENTER
John Taillieu
John Taillieu Medewerker KW

De blauw-zwarte overwinningsmachine blijft op volle toeren draaien. Ook titelverdediger Antwerp beet in het zand tijdens het bekerduel en zo staat de zegereeks momenteel op tien opeenvolgende wedstrijden. Coach Clement droeg de overwinning op aan Dirk Cocquyt die vorige week onverwacht op 62-jarige leeftijd overleed . Hij baatte bijna 30 jaar de perszaal uit in Jan Breydel.

“Ik ben heel blij met deze overwinning tegen een sterke tegenstander . Ze staan niet voor niks op de tweede plaats”, opende de coach. “Antwerp ging uit van een sterke organisatie, wilde ons vastzetten en dan op de counter toeslaan. Dat hadden we ook verwacht.”

“Mijn ploeg deed het goed ook al kregen we niet heel veel kansen in de eerste helft, niet evident tegen een laag blok. Maar we lieten de bal goed rondgaan, de tegenstander raakte vermoeid en er kwamen ruimtes in de tweede helft. Die hebben we kunnen afstraffen met een paar mooie doelpunten.”

Belang van kapitein Vormer

Ruud Vormer nam met de 3-1 alle twijfels weg.© BELGA/KURT DESPLENTER
Ruud Vormer nam met de 3-1 alle twijfels weg.© BELGA/KURT DESPLENTER

Met dat mooie doelpunt doelde Clement zeker op de 3-1 van Vormer. Die zag bij een hoekschop doelman De Wolf uitstappen en knalde verrassend in de korte hoek binnen. “Ruud is in de herfst van zijn carrière maar is nog steeds stappen aan het zetten. Hij recupereert beter dan in het verleden en heeft zo nog veel energie over op het einde van een wedstrijd.”

Ook Hans Vanaken, maker van de openingsgoal, trad zijn coach bij over kapitein Vormer: “We spelen al zes jaar samen, ik heb al zowat alles van hem gezien denk ik. Hij is al zes jaar heel belangrijk en zal dat in de toekomst nog zijn. Hij benut heel goed de kwaliteiten die hij heeft.”

Overdreven score

Antwerp-coach Frank Vercauteren vond de score overdreven.© BELGA/KURT DESPLENTER
Antwerp-coach Frank Vercauteren vond de score overdreven.© BELGA/KURT DESPLENTER

Antwerp-coach Frank Vercauteren was ondanks de uitschakeling toch tevreden over zijn team. “In de beker is het alles of niks, dus wat dat betreft is het duidelijk. Het is gemakkelijker te verteren omdat het tegen Brugge is”, doelt Vercauteren op de suprematie van Club Brugge in 2021.

“De score is wel wat overdreven, we bleven in de match zitten tot op het einde. Ik onthoud de goede dingen en ben al bij al tevreden, behalve met het resultaat natuurlijk.” Gouden Schoen en ex-Bruggeling Lior Refaelov kreeg slechts een invalbeurt van twintig minuten. “Ik ben gestart met mijn beste elftal, niet met mijn elf beste spelers”, verduidelijkt Vercauteren.

Indrukwekkende zegereeks

De reeks van tien opeenvolgende zeges startte eind december met de zege tegen Eupen. Met onder meer Genk, Standard en Antwerp kwamen daar nog een paar stevige tegenstanders bij. “Dit is de strafste reeks uit heel mijn carrière,” geeft Vanaken mee.

“Tien op een rij in alle competities samen is een heel mooie reeks. Het niveau is goed en het vertrouwen is er. De honger en focus moeten zo blijven, het is zaak om dit ook de volgende weken vol te houden. We spelen nochtans vaak tegen een muur, iets wat we vijf à zes jaar geleden veel minder voorgeschoteld kregen.”

Hans Vanaken in duel met Abdoulaye Seck.© BELGA/BRUNO FAHY
Hans Vanaken in duel met Abdoulaye Seck.© BELGA/BRUNO FAHY

“Ook Antwerp, de tweede in de competitie, speelde heel laag in de eerste helft. Het is aan ons om zo’n muur open te breken. De vele positiewissels vooraan zorgen ervoor dat er ruimtes komen. Met Lang en De Ketelaere hebben we spelers die naar binnen kunnen komen waardoor Vormer en ik ook wel eens op de flank opduiken. Voor de tegenstanders is dit moeilijk te bespelen en zo komt er ruimte.”

De zegereeks kan zondag een vervolg krijgen op het veld van Charleroi. Volgende week trekt Club Brugge naar Dynamo Kiev voor de heenwedstrijd van de zestiende finales in de Europa League.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.