SCT Menen haalt verloren zoon terug

Ruben Delbaere komt als verdedigende middenvelder het best tot zijn recht. © AV
Redactie KW

SCT Menen is zijn kern aan het samenstellen voor volgend seizoen. Het huiswerk zit er bijna op. Sporting is nog op zoek naar een spits die in de zone van de waarheid het verschil kan maken. Vorige week kondigde de club aan dat Ruben Delbaere terugkeert.

Je kan het bestuur van SCT Menen niet verwijten dat het geen inspanningen doet om volgend seizoen met een vernieuwde en kwalitatief betere kern aan de aftrap te komen. Voorzitter Patrick Soete en zijn trouwe luitenant Dirk Vranckx, in samenwerking met T1 Tim Debrouwer, haalden vooral ervaren jongens binnen die een verleden hebben bij Menen.

Geen vaste stek

Vorige week zette Ruben Delbaere zijn handtekening bij Sporting. De 22-jarige Menenaar kijkt uit naar het nieuwe seizoen. “Voetballen deed ik voor het eerst bij Toekomst Menen”, vertelt Ruben Delbaere. “Toen de ploeg van Ons Dorp het voor bekeken hield, trok ik naar Westhoek. Ik genoot er een uitstekende jeugdopleiding, maakte daarna de oversteek naar SCT Menen. Vorig seizoen koos ik voor tweedeprovincialer Zonnebeke. Een vaste stek zat er niet in. Ik zweef er zowat tussen de beloften en de eerste ploeg. Om mijn eigen voetbalgrenzen te verleggen, moet ik speelminuten krijgen. Vandaar mijn keuze voor Menen. Ik zie het zitten om met Sporting volgend seizoen mee te doen voor de prijzen. Zelf heb ik mijn toekomstige ploeg nog niet aan het werk gezien, maar naar ik her en der opvang heeft Sporting vooral gebrek aan ervaring.”

Uiteraard heeft Ruben Delbaere al eens samengezeten met T1 Tim Debrouwer. “Mijn toekomstige sportieve baas maakte een uitstekende indruk. Maar de bal ligt in mijn kamp, ik zal me op het veld moeten bewijzen. Mijn beste positie? Als verdedigende middenvelder kom ik het best tot mijn recht. Ik ben kopbalsterk en inzake duelkracht kan ik best mijn mannetje staan. Uiteraard zijn er nog punten die beter kunnen. Soms moet ik mezelf nog meer oppeppen en ook inzake coaching kan en moet ik nog stappen zetten”, beseft Ruben. (AV)

Zondag 10 maart 15 uur: SCT Menen-KV Koksijde Oostduinkerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier