Jens Lavaert staat tussen de palen bij Rekkem Sport (4D)

Doelman Jens Lavaert. © MPM
Redactie KW

Rekkem Sport heeft net voor het burenduel op WS Lauwe vertrouwen getankt. De groen-witten van T1 Stijn Camelbeke pakten met 3-1 tegen Reningelst hun eerste zege. WS Lauwe mag dan aan de lopende band scoren, de Rekkemse doelman Jens Lavaert maakt zich geen zorgen. “We gaan ons vel duur verkopen”, maakt de Rekkemse lefgozer een vuist.

Rekkem Sport is niet onaardig van start gegaan. Op de eerste speeldag kregen de groenhemden een dichte verplaatsing naar Wevelgem toegeschoven, ze speelden er 2-2 gelijk. Vorige week moest Rekkem in het ambitieuze Koksijde Oostduinkerke met 0-4 de duimen leggen. Rekkem was duidelijk niet aangeslagen, liet vorige zondag Reningelst het gelag betalen. Nu wacht de groen-witten een korte verplaatsing naar buur en medeleider WS Lauwe. “Voor mij wordt het een thuismatch”, lacht doelman Jens Lavaert.

“Ik woon op wandelafstand van het Lauwse voetbalstadion. Bij White Star heb ik zelfs nog kortstondig gespeeld. Uiteraard zal niemand mij hoeven te motiveren. Dat ik mij aan een warme namiddag mag verwachten? Lauwe is inderdaad goed bezig, het schiet met scherp. Daarom gaan we zondag nog niet met geknepen billen aan de aftrap komen. Wees er maar zeker van dat we ons vel duur gaan verkopen”, herhaalt hij.

Tweelingbroer

Jens Lavaert pakte zijn eerste ballen aan de Lauwse statie bij RC Lauwe. “Ook bij White Star heb ik een verleden”, voegt de Rekkemse goalie eraan toe. “Maar daar hield ik het niet lang vol. Wegens gebrek aan goesting en motivatie haakte ik al vroeg af. Pas zeven jaar later zou ik opnieuw de handschoenen aantrekken bij Rekkem. Niet voor lang, want het jaar daarop stond ik bij Passendale tussen de palen. We hadden er een degelijke ploeg tot een leegloop op gang kwam. Na vorig seizoen besliste ik om opnieuw naar Rekkem te komen. Ook mijn tweelingbroer Jonas volgde mijn voorbeeld. Veel zullen we die wegens een te drukke werkagenda en verbouwingen allicht niet aan het werk zien. Maar als Rekkem hem nodig heeft, zal hij er staan”, besluit Jens Lavaert. (AV)

Zondag 24 september om 15 uur: K. WS Lauwe B K. Rekkem Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier