“Er kwamen maar 10 spelers meer naar de training”: T1 Lenz Leclercq (Rekkem Sport) gooit handdoek in de ring

Meteen na de verloren match maakte Lenz Leclercq een einde aan de samenwerking met Rekkem Sport. © gf
Redactie KW

Rekkem Sport is met een voorlopige veertiende plaats in de stand niet aan zijn beste seizoen bezig. De groen-witten verloren vorige speeldag met 5-1 op FC Houthem. Meteen na de wedstrijd gooide T1 Lenz Leclercq de handdoek in de groen-witte ring. Voorzitter Mathy Vanhuylenbrouck en sportief verantwoordelijke Stijn Camelbeke moeten op zoek naar een vervanger.

De nederlaag op Houthem was er blijkbaar te veel aan. Meteen na de verloren match maakte Lenz Leclercq een einde aan de samenwerking met Rekkem Sport. “Met verliezen heb ik geen probleem”, zegt Lenz Leclercq. “Maar het moet toch een beetje serieus blijven. De reden voor mijn ontslag is simpel. In dergelijke omstandigheden is het voor mij onmogelijk om op die manier verder te werken. Op training kwamen de voorbije weken nauwelijks nog 10 spelers opdagen. En dit voor de eerste ploeg en de beloften. Alle redenen zijn blijkbaar goed genoeg om niet te moeten trainen.”

“Het is voor mij onmogelijk om zo resultaten neer te zetten”

“De mannen die wel komen trainen, kunnen dan niet spelen in het weekend omdat ze andere verplichtingen hebben. Iemand moet mee met de Chiro of trekt op kamp met de scouts. Anderen gaan kijken naar KVK Kortrtijk of de Ronde van Vlaanderen. Jongens die wel nog bezeten zijn met de juiste mentaliteit, moeten dan soms twee wedstrijden spelen omdat anderen er met hun pet naar gooien. Kortom, op die manier is het onmogelijk om resultaten neer te zetten. Ik hield me de voorbije weken sterk met de transfers die ik voor volgend seizoen al gedaan heb. Sommige vinden die manier van werken misschien normaal. Maar voor mij stopt het hier. Jammer, want toen ik voor Rekkem tekende had ik iets anders en beter voor ogen”, besluit Lenz Leclercq.

Op zoek naar nieuwe trainer

Bij Rekkem Sport reageren ze gelaten op het ontslag van Lenz Leclercq. “We betreuren zijn beslissing, maar hebben er respect voor”, zegt voorzitter Mathy Vanhuylenbrouck. “Ook wij hadden op betere resultaten gehoopt. Tot het eind van het seizoen, er zijn nog amper twee wedstrijden, zal Stijn Camelbeke in samenwerking met Jens Claerhout voorlopig de sportieve touwtjes in handen nemen. Ondertussen zullen we uitkijken naar een nieuwe trainer. Als iemand zich geroepen voelt om met jonge gasten te werken, mag hij zich altijd kandidaat stellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier