Doelman Jonas Timperman trekt naar Jong Helkijn: “Club kwam met het mooiste voorstel”

Jonas Timperman trekt na dit seizoen naar Jong Helkijn. (foto EL)
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Doelman Jonas Timperman van KVK Avelgem B trekt na dit seizoen naar Jong Helkijn. De 21-jarige Vichtenaar kijkt alvast uit naar zijn nieuwe avontuur. “Ik kom hier in een warme club terecht. De taalbarrière zal ik ook wel overwinnen”, klinkt het vol zelfvertrouwen.

“Na vijf seizoenen ruil ik de kleuren van Avelgem voor die van Jong Helkijn, en dat was een heel moeilijke keuze”, opent Jonas.

Ploegmaat Martin Desloovere

“Toen coach Jérémy De Neve contact met mij opnam en het sportief plan uitlegde, ben ik ingegaan op een mooi voorstel. Nu kom ik nog uit voor Avelgem B in derde provinciale. Momenteel staan we vierde na een gelijkspel tegen Oostrozebeke. Die wedstrijd was niet super, nadat we met tien man verder moesten. Op het einde sleepten we nog de 2-2 uit de brand op een moeilijk veld.”

“Jong Helkijn doet ook nog altijd mee voor de prijzen in vierde provinciale. De stap naar derde zetten zou een mooie beloning zijn van een goed seizoen. Met dit niveau moeten we volgend seizoen een goede middenmoter worden. Ik kom hier in een warme club terecht. De taalbarrière zal ik wel overwinnen. Ik begrijp goed Frans, maar spreken is iets moeilijker. De aanpassing zal rap gebeurd zijn, vermoed ik. Ook ploegmaat Martin Desloovere maakt de overstap.”

Studies leerkracht lichamelijke opvoeding

“Ik begon als jong gastje in Ingooigem bij de Groene Duivels waar ik tot de U11 zou blijven spelen. Ik maakte vervolgens de overstap naar Harelbeke, Racing, Oudenaarde en nu Avelgem. Mijn studies leerkracht lichamelijke opvoeding doe ik aan Vives Torhout. Dit alles combineren is behoorlijk te doen”, aldus Jonas Timperman.

Jong Helkijn won vorig weekend de topper op het veld van Dentergem met 2-5-cijfers. Een overwinning die de ploeg van coach De Neve op de twee plaats brengt op één punt van leider Moorsele B. Eerste achtervolger Bellegem volgt al op vier punten. Dit weekend komt Jong Vijve, de veertiende in de stand, op bezoek.

Zaterdag 17 februari om 18.30 uur: Jong Helkijn – Jong Vijve.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier