Serge Vanpoucke blijft de tieners van KFC Heist B (4B) voorbereiden: “Vlekkeloze samenwerking met T1”

Serge Vanpoucke stoomt de jongeren klaar in het Heistse stadion De Taeye. (foto JPV)
Redactie KW

Ondanks een perfect bespeelbaar terrein op de site Moerkerke van KFC Damme, maakte KFC Heist B een nodeloze trip. Het veld werd door de scheidsrechter afgekeurd. Serge Vanpoucke aanvaardde de beslissing zonder morren. Zijn ploeg zal pas op 17 maart opnieuw de krijtlijnen betreden in competitieverband, tegen titelpretendent KM Torhout B.

De T1 van KFC Heist B is een gezapige voetbalkenner die, om zijn jongens zo goed mogelijk te dienen, ettelijke cursussen volgde bij Voetbal Vlaanderen. Ook luistert hij gretig als zijn collega van KFC Heist A, de Uefa A gediplomeerde Geert Versavel, hem adviezen geeft. “Af en toe mag er eentje van mijn groep meetrainen, zoals bijvoorbeeld Emiel Desloovere. Zij die de kans krijgen stellen nooit teleur. Geert Versavel vraagt me mee op de bank als mijn jongens op een ander moment voetballen. Zo zat ik bijvoorbeeld naast hem in de dug-out thuis tegen Dosko Sint-Kruis en tegen Lissewege. In februari vielen de resultaten niet mee, met verlies tegen Veurne en Lichtervelde. Daarna won Heist A van Lissewege, maar ging opnieuw de boot in tegen Eendracht Hooglede. Onze grote broers prijken nog binnen de top-vijf en maken kans op de nacompetitie. Zo goed ik kan, zal ik ze steunen met raad en daad. Ik mag bogen op een vlekkeloze samenwerking met hoofdcoach Geert Versavel.”

vriend voor het leven

“Natuurlijk primeert voor mij KFC Heist B. We draaien lekker mee in vierde provinciale waar KM Torhout B en Varsenare B een titelduel uitvechten. Wij hadden moeten aantreden tegen nummer drie Damme. De staat van het terrein? Dat is een beslissing voor de referee, waarover ik me niet uitspreek. Volgende week komen we evenmin in actie want de wedstrijd tegen Lissewege B was gepland, en die formatie gaf forfait voor de rest van het seizoen. Kortom, op 17 maart betreden we voor het eerst opnieuw de krijtlijnen in competitieverband. Dan ontvangen we titelpretendent KM Torhout B. Samen met mijn vriend voor het leven André Vandenberghe bereid ik onze jongens voor op tweede provinciale. In principe tellen de uitslagen niet in ons midden. Daarom laat ik de groep altijd vrank en vrij voetballen. We prijken op de elfde stek: daar kijk ik geen moment naar om. Week na week geven we het beste van onszelf en blijven we groeien. Daar komt het op aan.” (JPV)

Zondag 17 maart om 15 uur: KFC Heist B – KM Torhout B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier