KVV Aartrijke (4B) koestert hoge verwachtingen: “Hebben een goede voorbereiding achter de rug”

Andy Vandekerckhove. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

Eind vorig seizoen greep KVV Aartrijke naast een eindrondeticket. De club trok extra ervaring aan en wil de komende competitie strijden om een plaats in de nacompetitie. Met Andy Vandekerckhove als nieuwe hoofdtrainer.

Het klinkt vreemd dat iemand van 53 jaar nu pas een job als T1 opneemt. “Langer moest ik niet meer wachten”, geeft Vandekerckhove toe. “De voorbije zes seizoenen was ik T2. Eerst van Johan Allaert, daarna van Frederik Logghe en Nicolas Van Haverbeke. Van alle drie stak ik een en ander op. Uiteraard probeer ik eigen accenten te leggen.”

Extra ervaring

Die moeten KVV Aartrijke dit seizoen aan een eindrondeticket helpen. “De verwachtingen zijn hoog. Na de voorbereiding kan ik besluiten dat we er klaar voor zijn. Met Dennie Damman, Diego Seron en Ewout Vanden Bussche trokken we extra ervaring aan. Dat zie je. Zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijden.”

In de aanloop naar de competitie viel doelman Nicolas Tant uit met een duimbreuk. “We verwachten dat hij over een tweetal weken weer fit zal zijn”, weet Vandekerckhove. “Dit seizoen beschikken we over drie keepers. En die zijn elkaar waard. Voor het overige liepen we tijdens de voorbereiding op het seizoen weinig letsels op. Dat is een pluspunt.”

Uit bij Nieuwpoort B wacht Aartrijke een eerste opdracht. “Uiteraard heb ik de voorbereiding van de meeste ploegen uit onze reeks proberen volgen”, vertelt Vandekerckhove. “Onze eerste opponent is heel moeilijk in te schatten. In hun oefenmatchen speelden ze nooit met dezelfde ploeg. Op andere ploegen heb ik een beter zicht. Oostkamp B speelde een sterke voorbereiding en klopte enkele derdeprovincialers. Op speeldag twee komen zij bij ons. Dat is al een topper. Gistel en Beaufort Middelkerke verwacht ik ook bovenaan. Kortemark speelde een degelijke voorbereiding. En er duikt altijd wel een verrassing op.”

Zaterdag 31 augustus om 18 uur: FC Nieuwpoort B – KVV Aartrijke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier