Gunther Verslype is nieuwe voorzitter van KSK Steenbrugge

Voorzitter Gunther Verslype. © JPV
Redactie KW

Op de bestuursvergadering van maandag 25 oktober jongstleden werd Gunther Verslype aangesteld als nieuwe voorzitter van KSK Steenbrugge.

Na de Algemene Vergadering van eind september werd het mandaat van voorganger Koen Aestaes beëindigd. De zoektocht naar een gedreven opvolger duurde niet lang. Gunther Verslype voetbalde ettelijke jaren op hoog niveau en bleef na zijn carrière tussen de krijtlijnen betrokken bij het reilen en zeilen op Daverlo. Gunther toont zich zeer vereerd dat hij de hoogste bestuursfunctie mag waarnemen.

Voetballen in derde nationale

Gunther Verslype woont op een boogscheut van Daverlo. Bij de voetbalschool van Cercle Brugge zette hij zijn eerste pasjes. Eén seizoen trad hij aan bij de tweede ploeg. Vervolgens vertrok hij naar Maldegem, in eerste provinciale. Daar werden twee opeenvolgende promoties gerealiseerd zodat Gunther zeven competities in derde nationale voetbalde. Daarna stevende de defensieve kracht naar Eeklo: een minder succesvol verhaal barstensvol blessureleed.

Na die periode in het Meetjesland keerde hij terug naar West-Vlaanderen en sloot zich aan bij KSK Steenbrugge. Zeven seizoenen deelde de kersverse preses lief en leed tussen de krijtlijnen. Na het actieve voetballen bleef hij KSK Steenbrugge trouw, als techniektrainer, T2, sportief directeur en nu voorzitter.

(JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier