FA Nieuwpoort blijft in vierde provinciale

Voorzitter Youri Legein. © VDB
Anton Peene Reporter

Football Academy Nieuwpoort zal volgend seizoen niet in derde provinciale aantreden. Op het veld van KSK Wenduine verloor het in de eindronde na strafschoppen. Zo spelen er volgend seizoen twee seniorploegen van FAN in vierde.

“Een zure uitschakeling, net als vorig seizoen”, reageert voorzitter Youri Legein (45). “Met de nieuwe regels in de eindronde is de factor geluk te groot geworden. Qua loting hoopten we op het thuisvoordeel en een haalbare kaart. Het werd echter een verplaatsing naar het kleine, maar charmante veld van Wenduine.”

FA Nieuwpoort klom nog op voorsprong. “In de blessuretijd slikten we echter de gelijkmaker. In de verlengingen werd niet gescoord en in de penaltyreeks kroonde hun doelman Sascha Bruneel zich tot man van de match. Tijdens de match had hij al enkele puike reddingen in petto. Hij stopte ook enkele elfmeters in de beslissende strafschoppenreeks en zette de winnende strafschop zelf om. Mochten we 4-0 verloren hebben en geen aanspraak gemaakt hebben op de zege, zouden we het misschien beter kunnen plaatsen. Nu waren we dominant, maar werkten we onze kansen niet af. Ik wil geen afbreuk doen van Wenduine hun prestatie, maar met een terugmatch of met een thuismatch had het er anders kunnen uitzien. Het zal nog even blijven nazinderen. Voor de spelers die stoppen, was het een einde in mineur.” Volgend jaar komt er ook een B-ploeg in actie en zo zal FA Nieuwpoort met twee seniorploegen in vierde spelen. “Het was belangrijk om in het kader van onze extra ploeg de stap naar derde te kunnen zetten. Er heerst een positieve sfeer in de club. We hadden iedereen die hard werkt voor de club willen belonen.”

Belgium Sea Cup

“Volgend seizoen volgt een nieuwe poging om de stap naar derde te zetten. Een top-vijf is de eerste ambitie. Nu laten we even alles bezinken en eind mei staan we paraat voor de Belgium Sea Cup, een jeugdtornooi in samenwerking met WM Soccer Events. We willen ook nog eens samenkomen om de afscheidnemende spelers passend uit te zwaaien”, aldus de Nieuwpoortenaar, die een supermarkt uitbaat in Brugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier