Doelman scoort voor Brielen Sport (3A): “Jammer dat mijn goal geen punten oplevert”

Guillermo Bruneel. © VDB
Anton Peene Reporter

Brielen Sport zit in een hevige degradatiestrijd verwikkeld in derde provinciale A. Tegen US Ploegsteert zorgde doelman Guillermo Bruneel voor de gelijkmaker, maar uiteindelijk werd het nog 1-2. Zondag wacht een bezoek aan TSC Proven.

Brielen kwam thuis tegen Ploegsteert vlak voor rust 0-1 achter. In de tweede helft kwamen de bezoekers met tien te staan en dat leidde in minuut 83 tot de 1-1. Auteur van de goal was doelman Guillermo Bruneel. “Het was een vrije trap rond de middellijn”, zegt de goalie. “Onze centrale verdedigers gaan steeds mee naar voor om te koppen. De bedoeling is dat er iemand de bal zou binnenkoppen, maar nu werd de bal niet meer geraakt. De wind zat goed en hun keeper stond vrij hoog. In de voorbereiding had ik ook al zo’n doelpunt gemaakt. Jammer genoeg kregen we in slotfase nog het deksel op de neus en zo leverde mijn treffer dus geen punten op. Ploegsteert heeft de drie punten echter niet gestolen.”

Zo staat Brielen Sport op de 14de plaats. “Het is ons niet helemaal duidelijk of dit een barrageplaats is, maar we zouden toch graag nog een gooi doen naar een veilige 13de plaats. Dat zal niet evident zijn, want er resten nog maar vijf wedstrijden. Vooral de match tegen Vleteren is blijven hangen, daar voelden we ons bestolen door de arbitrage en hadden we recht op twee punten meer. Daarna volgden terechte nederlagen tegen SK Elverdinge en dus tegen Ploegsteert. Zondag trekken we naar Proven, waar mijn ex-ploegmaat Corentin Huvelie speelt. Thuis werd het een spektakelstuk. We verloren met 4-5. Het was de enige match waarin we vier keer scoorden en ook de enige match waarin we zoveel goals binnenkregen. Een match die mooi op en neer ging. Hopelijk vinden we zondag opnieuw vlot de weg naar doel, want dat is de laatste weken een manco. De week erop is het van moeten tegen GS Voormezele en ook de match tegen Sparta Dikkebus, mijn ex-ploeg, staat met stip aangeduid”, zegt Guillermo (32), die werkt als verkoper bij BMW Monserez in Ieper. “Ik kon hier eerste doelman worden en ben tevreden over mijn keuze. Ook volgend seizoen verdedig ik de kleuren van Brielen Sport.”

Zondag 24 maart om 16 uur: TSC Proven – Brielen Sport.