Voetbal Vlaanderen ligt dwars en smeert VK Dudzele forfaitnederlaag aan voor legionellabacterie: “Een beetje menselijkheid zou aangewezen zijn”

De ploeg van trainer Sören Maenhout komt zaterdagavond niet in actie. © JPV
Redactie KW

Trainen was niet mogelijk langs de Amaat Vynckestraat. De kleedkamers van VK Dudzele waren onbruikbaar wegens een legionellabacterie. Om die reden kan de wedstrijd op zaterdagavond 16 maart evenmin doorgaan. Nochtans deden de beide ploegen er alles aan om een oplossing te vinden, maar Voetbal Vlaanderen lag dwars.

Sören Maenhout, T1 van VK Dudzele, geeft tekst en uitleg bij de situatie. “Wij wilden uitwijken naar de sporthal, op een boogscheut van onze accommodaties, maar daar heeft een boksgala plaats. Dan contacteerde ik mijn collega Franky Mestdagh van VVC Beernem om alsnog op zondag aan te treden. Dat lukte niet omdat de coach zelf en vijf van zijn spelers al andere plannen hadden. Dat begrijp ik volkomen. Samen dokterden we andere oplossingen uit. Franky bood aan om in Beernem te komen voetballen op zaterdagavond maar Voetbal Vlaanderen liet dit niet toe. Op maandag voetballen bleek evenmin een optie vermits Beernem al op woensdag een inhaalmatch afwerkt.”

Stempel ontbrak

“Via een brief van onze burgemeester vroegen we aan Voetbal Vlaanderen om begin april onze wedstrijd te mogen afhaspelen. Dat kon niet: er ontbrak een stempel op de brief. De match tussen Dudzele en Beernem B is niet belangrijk meer, voor beide ploegen staat niet zoveel meer op het spel. Anderzijds, zo neem je spelers, trainers en ettelijke supporters hun amusement af. Blijkbaar staan die bobo’s van Voetbal Vlaanderen daar niet bij stil. Een beetje menselijkheid in ons provinciale voetbal zou toch aangewezen zijn?”

Mooie voetbalavond

Franky Mestdagh, coach van VVC Beernem A geeft zijn collega volmondig gelijk. “Ondanks de korte tijdspanne waren wij bereid de organisatie op ons te nemen. VK Dudzele was welkom in Beernem. Waarom dat geweigerd werd door voetbal Vlaanderen? Ik heb er geen flauw idee van. Wat ik wel weet is dat een mooie voetbalavond, tussen twee sportieve en voetballende ploegen, aan onze neus voorbijgaat. Wat zijn wij met een forfaitzege? Niets, helemaal niets!”

Wij probeerden Voetbal Vlaanderen te bereiken en belden de woordvoerder Nand De Klerck op, maar kregen hem niet aan de lijn. Een vriendelijke mevrouw stond ons wel kort te woord. “Ik heb er geen idee van waarom het niet toegelaten werd de wedstrijd in Beernem te betwisten, ik kan al die systemen niet raadplegen. Alleszins kan ik het van hieruit niet toestaan”, was de boodschap. (JPV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier