Ruben De Blieck is de gemotiveerde bankzitter bij VV Westkapelle (3B): “Dug-out is mijn pleisterplaats”

Ruben De Blieck is geen basispion maar klagen doet hij nooit. © JPV
Redactie KW

De jongens van kersverse coach Johnny Lebegge denderen in sneltreinvaart door de competitie. Ze begonnen met een nederlaag tegen het verrassend sterke Dosko Kanegem, dat vorige speeldag voor het eerst punten verloor tegen titelfavoriet De Haan. Daarna werd gelijk gespeeld tegen het nooit te onderschatten Zerkegem. Vervolgens gingen Snaaskerke en Wingene onderuit met respectievelijk 1-4 en 5-2 verliescijfers.

Ruben De Blieck is een prille dertiger die aan zijn zesde seizoen is begonnen bij de kustformatie. Hij beleefde hoogdagen maar ook mindere periodes. “Voorheen voetbalde ik bij Maldegem, Beernem, Loppem en Lissewege in de eerste ploeg, nadat ik in Beernem mijn jeugdrangen had doorlopen. Daarna besloot ik mee te gaan met het avontuur in Westkapelle. Onder Chris De Bisschop startte ik meestal. Daarna kwamen Frederik Peel en nu Johnny Lebegge. De dug-out werd mijn pleisterplaats. Daar kan ik me bij neerleggen want bij Westkapelle vond ik het voetbalplezier terug. Trouwens, als ik mag spelen, ook al zijn het maar een paar minuten, geef ik het beste van mezelf.”

“De groep betrekt me bij alles, ook al kom ik niet vaak op het veld. Dit kampioenschap zat ik meestal in de tribune. Enkel tegen Zerkegem mocht ik een kwartier opdraven en tegen Snaaskerke bleef ik 90 minuten op de wisselbank. De oefensessies die de nieuwe coach voorschotelt getuigen van een voetbalvisie. Hij wordt bijgestaan door Ulrik Maertens, die op zijn beurt bergen werk verzet. Na vier duels prijken we op een gedeelde vijfde positie, in feite blijft dit ons streefdoel. Wie weet kunnen we ons plaatsen voor de nacompetitie. Johnny Lebegge komt uit een heel andere streek: hij kent niemand en voert zijn selectie door in eer en geweten. Hij staat open voor een gesprek maar neemt wel de nodige afstand. Blijkbaar voetbalde hij ooit op het hoogste niveau, dat kan je wel zien aan de manier waarop hij het spelletje benadert.”

“We maken ons nu op voor de komst van de buren uit Dudzele. Die vrienden startten met 1 op 12 en hunkeren naar puntengewin. We zullen op onze hoede moeten zijn.” (JPV)

Zondag 29 september 15 uur: VV Westkapelle – VK Dudzele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier