Jurgen De Smet niet langer T1 van KDC Ruddervoorde

Jurgen De Smet is niet langer hoofdcoach van Ruddervoorde. © foto GS
Redactie KW

Zondagochtend 27 maart heeft het bestuur van KDC Ruddervoorde zijn T1 Jurgen De Smet ontslagen. De drie verlieswedstrijden op rij tegen De Haan, vorige week op VV Koekelare en zaterdagavond tegen HO Oudenburg, liggen aan de basis van de stopzetting van de samenwerking.

Jurgen De Smet (47) uit Deinze leidde op dinsdag 16 april 2019 zijn eerste training en met hem bleef KDC Ruddervoorde in derde provinciale wel met de optie om op zeer korte tijd een promotie naar tweede provinciale te maken.

Ruddervoorde heeft er al een mooi seizoen opzitten en stond enkele weken geleden zelfs aan de kop van het klassement. De wedstrijd tegen VV koekelare waar KDC Ruddervoorde zwaar onderuitgingen met 4-1 werd door het bestuur gezien als een totaal verkeerd ingeschatte wedstrijd van Jurgen De Smet. Dat tijdens de wedstrijd de spelers zelf vroegen om de nodige vervangingen te doen en de spelstijl aan te passen, bleef bij trainer in dovemansoren.

Laatste kans gemist

Begin vorige week kreeg Jurgen te horen dat de wedstrijd tegen HO Oudenburg absoluut gewonnen moest worden om zo de kans op een titel te blijven vrijwaren.

Met het verlies van gisterenavond valt KDC Ruddervoorde terug naar de derde plaats na Koekelare en Lissewege. Ze kijken op een achterstand aan van vier punten op de leider. Het bestuur hoopt tegen komende dinsdag een nieuwe T1 voor te stellen aan de spelersgroep.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier