Mandel United wint alsnog derby met 3-2 na comeback van KV Diksmuide-Oostende

De broertjes Desot toren boven de feestende bende van Mandel United uit. Met zes op zes neemt het team van Angelo Paravizzini een perfecte start. © VDB
Redactie KW

Door de bekerverplichtingen van KVDO vorig weekend, werd woensdag 11 september de derby op en tegen Mandel United gespeeld. De thuisploeg trok aan het langste eind: 3-2.

Er was veel volk opgedaagd voor de derby tussen Mandel United en KV Diksmuide-Oostende, twee teams waarvan veel verwacht wordt in derde afdeling dit seizoen. Mandel zakte vorig seizoen en wil graag de plaats in tweede afdeling opnieuw innemen, rond de pas gepromoveerde fusieploeg KVDO is er een hype ontstaan die door een sterk bekerparcours alleen maar werd aangewakkerd.

Jarric Buysse was met een knappe goal en een dito assist beslissend voor zijn team

Hoewel het voor de match pijpenstelen regende hadden heel wat fans en andere voetballiefhebbers de verplaatsing naar de Skyline Arena getrotseerd. In eerste helft werd er eerder afwachtend gevoetbald. Beide doelmannen hadden nauwelijks iets op te knappen tot KVDO-goalie Gilles Vercruysse moest uitpakken met een knappe save op een poging van Liam Prez na een mooie aanval. Maar de redding bleek een maat voor niets, op de corner die volgde kopte Gauthier Libbrecht mooi binnen. De centrale verdediger is na zijn twee penaltygoals van vorige week topschutter van de ploeg.

Perfecte zes op zes voor Mandel, KVDO moet het doen met één puntje na twee matchen

De 1-0 was ook de score bij de pauze, maar na de rust ging het plots heel snel. Jarric Buysse dweilde de linkerflank af, werd mooi voor de doelman gezet en knalde hard in het dak van het doel binnen: 2-0. Maar lang kon de thuisploeg niet genieten van deze dubbele voorsprong. Op een hoekschop van Aaron Vandendriessche ging doelman Kenny Deré naar de bal, maar zag die achter zich in doel belanden. Naar verluidt was hij verblind door de verlichting.

KVDO geloofde er opnieuw in en ging ook meer druk zetten. Wat het publiek voelde aankomen, gebeurde dan ook. De 2-2 viel nadat Aaron Vandendriessche cool een strafschop kon omzetten. Een straffe comeback van het jonge team van Dieter Vandendriessche. Ook heel wat jonge gasten op het wedstrijdblad bij Mandel United, maar het was ancien en uitblinker Jarric Buysse die de westrijd besliste. Niet met een goal, maar met een panklare voorzet. De ingevallen Arthur Desot bleef rustig en kopte mooi binnen. 3-2 en het feest bij Mandel kon beginnen.

Mandel United start na twee zeges met zes op zes aan de competitie, bij KVDO blijft het bilan na de 1-1 op de openingsspeeldag tegen SC Wielsbeke op één punt. KVDO speelt zaterdag thuis tegen Elene-Grotenberge, Mandel United trekt zondag naar RFC Wetteren dat ook bij de favorieten in de reeks wordt gerekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier