Giovanni Longueville scoort vlot bij Sporting Club Blankenberge (3e afdeling): “Ik wil nog eens stunten in nationale”

Giovanni Longueville hoopt nog enkele jaren door te gaan op hoog niveau. (foto JPV)
Redactie KW

Na nieuwjaar pakte de kustformatie uit met vijf puntendelingen op rij en verloor zopas met het kleinste verschil op bezoek bij Sint-Denijs. In de klassering blijven de jongens van het trainersduo Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning op positie zeven staan, maar de hunker naar een nieuwe deugddoende overwinning is groot.

Giovanni Longueville is, samen met broer Gianni, al ettelijke jaren het uithangbord van Sporting Club. “Normaal tref ik meer raak dan mijn broer maar nu sta ik toch al een tijdje droog. Vroeger hadden we de steun van broer Birger in onze rug maar die is vertrokken naar Jong Male en stopte nu definitief wegens werkomstandigheden. Gianni en ik gaan nog wel minstens een jaartje door. Al tien jaar delen we lief en leed aan de kust. We maakten alles mee, nieuw bestuur, trainerswissels, noem maar op.”

hoog niveau

“Nu zouden we graag nog enkele keren stunten in nationale. Afgelopen kampioenschap promoveerden we onder Steve Swaenepoel en als apotheose wonnen we de Beker van West-Vlaanderen. Dat smaakt allemaal naar meer. Ik stap op tram drie maar denk wel nog een poos mijn stempel te kunnen drukken in nationale. Het niveau leverde totaal geen probleem op voor mij.”

“Met onze huidige trainersstaf speelden we nog samen. Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning waren schitterende voetballers. Ze hebben trouwens het ideale trainersbloed. We promoveerden naar nationale en ze werden voor de leeuwen gegooid. Klasse hoe ze zichzelf blijven bij goede en mindere momenten. Rekenen en tellen is niet aan mij besteed, wel hoop ik zo hoog mogelijk te eindigen. In de laatste rechte lijn zou het wel deugd doen om enkele overwinningen aaneen te rijgen. Onze start was grandioos, met als uitschieter de 7-0-zege tegen Pepingen-Halle. Toen lukte ik drie goals, broerlief één. Nu komt nummer drie Vigor Wuitens Hamme op bezoek. Het moment bij uitstek lijkt me aangebroken om nog eens te knallen. Ik hoop er serieus op.” (JPV)

Zondag 3 maart om 16 uur: KSC Blankenberge A – KFC Vigor Wuitens Hamme.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier