Gianni Longueville (KSC Blankenberge – 3e afdeling): “Milo en Matteo maken me erg trots”

Fier poseren Milo en Matteo bij hun beroemde voetbalpapa. © JPV
Redactie KW

Tijdens de matchen met KSC Blankenberge in nationale staat de 33-jarige aanvaller zijn mannetje en bijt hij stevig van zich af. Op zondagochtend kijkt Gianni Longueville vol bewondering naar zijn zoontje Milo, die bij Daring Brugge de eerste beginselen van de voetbalsport aangeleerd krijgt. Intussen houdt hij zijn andere spruit Matteo in het oog, want de peuter kan onmogelijk het handje van de papa vasthouden.

Gianni Longueville speelt al negen seizoenen bij de kustformatie. Op het einde van vorig kampioenschap promoveerde zijn team naar de nationale reeksen en won de Beker Van West-Vlaanderen. Als laatbloeier voetbalt hij niet langer in de provinciale reeksen. “Ik treed nu aan in een iets gewijzigde positie maar het maakt me allemaal niet uit. Als ik me maar amuseer.”

“Persoonlijk denk ik dat we veel supporters, en zelfs buitenstaanders, hebben verrast door ons zonder problemen aan te passen. Het niveau is niet zoveel verschillend in vergelijking met eerste provinciale. Ik ben flink wat vermagerd en moet dus meer mijn body zetten, maar ik kende niet de minste aanpassingsproblemen. Ja, ik heb nog een jaar bijgetekend. Daarna zullen we wel zien wat het lichaam zegt.”

Promotie nastreven?

“Met onze twee jonge trainers Steven Van Moeffaert en Aaron Bruning voetbalde ik nog samen. Ze bezitten allebei het DNA van Sporting Club Blankenberge. Wij zijn een gemakkelijke groep maar zien toch wel dat hun oefensessies van professionalisme getuigen.”

“Twee derden van de competitie is gespeeld. We prijken op plek vijf. Niettemin vind ik het spijtig dat we, op bezoek bij rode lantaarn Pepingen-Halle, twee punten te grabbel gooiden. We egaliseerden trouwens pas tien minuten voor inrukken. Maar kom, promotie hoeven we niet na te streven, laat ons maar van week tot week genieten.”

“Genieten doe ik trouwens ook op het Tempelhof als ik Milo zie voetballen en zijn klein broertje laat rondfladderen in een veilige zone. Milo en Matteo vervullen me met trots. Misschien zal er eentje papa opvolgen als voetballer.”

(JPV)

Zondag 11 februari om 15 uur: KFC HO Kalken A – KSC Blankenberge A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier