Eerste competitiematch KVDO eindigt in gelijkspel

KVDO moest zich in zijn eerste competitiewedstrijd tevredenstellen met een gelijkspel. © TVA
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

KV Diksmuide-Oostende, ongetwijfeld de meest besproken ploeg uit de amateurreeksen, trapte het nieuwe seizoen op gang tegen favoriet Wielsbeke. De derby eindigde op een gelijkspel.

Wielsbeke begon het best aan de match toen Thomas Coopman de 0-1 voorbij Vercruysse schoot. De redelijk matige eerste helft verliep voorts vrij evenwichtig met al bij al weinig kansen. Tot Ruben Pyck een penalty mocht trappen: hij mikte in de handen van doelman Brandon Vanderbeken.

Sfeervol Albertpark

Meer animo in het tweede bedrijf, toen KVDO-coach Dieter Vandendriessche een dubbele wissel doorvoerde. De thuisploeg zette meer druk, Wielsbeke speelde op de counter. KVDO bikkelde en knokte, en lukte zo’n kwartier voor tijd via kapitein Aaron Vandendriessche toch de gelijkmaker – netjes buiten bereik van de keeper in het zijnet.

Een sfeervol Albertpark, met zo’n 2.000 toeschouwers, kon zo vrede nemen met een nieuw gelijkspel. Na de bekermatchen tegen Heist (0-0) en Ganshoren (1-1), daarna weliswaar telkens gewonnen op strafschoppen, zag het thuispubliek weer een goeie match die eindigt in een draw. Vrijdagavond komt in de Beker van België Eupen uit 1B op bezoek. (TVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier