Olivier Sohier trekt aan alarmbel bij KFC Poperinge

Olivier Sohier hoopt op versterking voor volgend seizoen. © VDB
Redactie KW

Door het gelijkspel van vorig weekend in eigen huis tegen KFC Lendelede is KFC Poperinge A weggezakt naar een weinig benijdenswaardige veertiende plaats in tweede provinciale B. Met een verplaatsing naar de ongenaakbare leider Zwevegem Sport op het programma lijkt in de onmiddellijke toekomst niet veel verandering te komen in deze benarde situatie.

“Ik ben niet echt tevreden over onze prestaties”, opent een duidelijk misnoegde kapitein Olivier Sohier (26). “We slagen er maar niet in om een reeks neer te zetten en raken hoe langer hoe meer in de problemen verzeild. Straks moeten we nog vechten voor het behoud. Ik vrees dat de meeste ploegen na twintig wedstrijden op hun juiste plaats staan in de rangschikking en dan ziet het er voor ons niet echt rooskleurig uit. Er volgen nu immers drie zware wedstrijden tegen stevige tegenstanders. We moeten van hen zeker geen geschenken verwachten.”

Verkeerd ingeschat

“Ik vrees dat het clubbestuur zijn huiswerk niet goed deed in het tussenseizoen”, gaat clubicoon Sohier verder. “Verschillende sterkhouders vertrokken en werden vervangen door jonge beloftevolle spelers uit de B-ploeg. Die jongens doen echt wel hun best, maar je kan niet verwachten dat die jonge gasten alle leemten opvullen. Ik ben een speler met ambitie en dit is echt geen leuke situatie. Voor aanvang van het seizoen formuleerden verschillende bestuursleden de ambitie om in de top vijf te eindigen. Ik vrees dat ze ofwel té optimistisch waren, ofwel de kwaliteit van de kern volledig verkeerd hebben ingeschat.”

Het wordt voor de rood-gelen van coach Glen Saeremans nog twee maanden angstvallig achteromkijken en hopen dat andere ploegen alsnog steken laten vallen. “Ik hoop dat er een belletje gaat rinkelen bij het clubbestuur. Er moet dringend versterking binnengehaald worden of anders komen we volgend seizoen opnieuw in de problemen. Ik besef dat het geen sinecure wordt om goeie voetballers te overtuigen om naar een ploeg zonder ambitie te komen. Ik begrijp dat de club vooral financieel gezond wil blijven, maar niettemin zal men de portefeuille eens moeten bovenhalen om enkele spelers aan te trekken die voor een kwaliteitsinjectie kunnen zorgen”, aldus een geprikkelde Olivier Sohier. (PDC)

Zaterdag 10 februari om 18 uur: Zwevegem Sport – KFC Poperinge A.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier