Didier Bargibant debuteert met punt bij KFC Poperinge A

Didier Bargibant heeft een duidelijke missie in Poperinge. © DB
Anton Peene Reporter

Trainer Didier Bargibant (58) behaalde met zijn nieuwe ploeg KFC Poperinge A een punt op het veld van SK Nieuwkerke. De voormalige profdoelman wil het behoud verzekeren met de ploeg uit tweede provinciale B.

In het verleden was Didier al jeugdtrainer bij KFC Poperinge. “Ik had de U16 vorig jaar even onder mijn hoede, nadat ik terugkeerde uit een ziekteperiode”, vertelt hij. “Voor mijn komst naar Poperinge had ik toen contact met de TVJO Filip Wydock. Filip en ik kennen elkaar van bij FC Gullegem.”

De voorbije jaren was Didier onder meer actief bij Francs Borains en dit seizoen nog bij de B-ploeg van RUTB (ReNaissance Union Tubize-Braine-le-comte) in eerste provinciale van Waals-Brabant. Sinds vorige week dinsdag staat hij aan het roer van KFC Poperinge.

Knop omdraaien

“Er is een duidelijke missie om de ploeg in tweede te houden. Voor mijn aanstelling bij KFC Poperinge zag ik de ploeg al enkele keren aan het werk. Mijn spelers hebben de knop omgedraaid na een bewogen week. Er is voldoende talent aanwezig, maar als je onderaan staat, dan zit het vaker tegen. Ook tegen Nieuwkerke zaten er drie punten in. We kwamen op voorsprong via Corentin Gonçalves. Er volgde een gelijkmaker en die tegengoal was discutabel. De bal leek ons niet over de doellijn, maar de scheids keurde het toch goed. Op een slecht veld toonden we toch dat we kunnen voetballen.”

Ex-profvoetballer

Voor zijn trainerscarrière was Didier, die nu in Spiere-Helkijn woont, jarenlang profdoelman bij onder meer Club Brugge, Charleroi, het Zwitserse Aarau en KV Oostende. Hij had enkele toptrainers destijds met onder meer Henk Houwaart, Ottmar Hitzfeld en Georg Kessler.

“Ik leerde veel bij van die trainers. Als ex-profvoetballer weet ik hoe je met druk moet omgaan en besef ik dat je door hard werken veel kan bereiken. Met het voetbalvrije weekend is het de ideale gelegenheid om drie keer stevig te trainen en de groep nog beter te leren kennen. We weten dat het nog vier keer oorlog zal zijn de komende weken. Punten zijn dringend nodig en we zullen steeds spelen voor de overwinning. Deze club met zo’n complex en een sterke jeugdwerking hoort thuis in tweede”, besluit Didier, die werkt bij Engie en nog op zoek is naar een T2.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier