“Blijven vechten voor behoud”: Jason Leuridant blijft strijdvaardig met BS Geluveld

Kapitein van BS Geluveld Jason Leuridant: “Vaak zijn we niet de mindere van onze tegenstander, maar telkens blijven we toch met lege handen achter.” © VDB
Redactie KW

BS Geluveld ging afgelopen weekend in tweede provinciale B met 3-4 onderuit tegen KVK Avelgem. Het was al de elfde keer dit seizoen dat er met één doelpunt verschil verloren werd. Toch heeft Blue Star de hoop op het behoud nog niet helemaal opgegeven.

Kapitein Jason Leuridant zag dit seizoen al vaak dat zijn team niet de mindere was, maar toch zelden de overwinning uit de brand kan slepen. “Afgelopen weekend kwamen we te snel 0-3 achter. Uiteindelijk konden we toch nog mooi terugkomen, maar het leverde alweer niets op. Het is een beetje het verhaal van ons seizoen. Vaak zijn we niet de mindere van onze tegenstander, maar telkens blijven we toch met lege handen achter.”

Laatste in de stand

Door het nieuwe verlies blijft Geluveld laatste in de stand, op twee punten van SV Ingelmunster en vier van KFC Poperinge A. Met nog zes wedstrijden op het programma lijkt het behoud erg moeilijk te worden.

“Onze doelstelling is nog steeds om in tweede provinciale te blijven. We gaan er alles aan doen tot het moment dat het mathematisch niet meer mogelijk is. Al zijn we realistisch genoeg om te beseffen dat het er niet rooskleurig uitziet”, vervolgt de dertigjarige Menenaar.

Haalbare kaart

In de resterende zes wedstrijden treft Blue Star nog vier ploegen uit de linkerkolom. Te beginnen zaterdag met een verplaatsing naar het zesde geklasseerde Lendelede Sport. “Hoe hoog onze tegenstander staat, is voor ons nu niet belangrijk. We moeten elke week naar onszelf kijken.”

“De prestatie die we wekelijks leveren is meestal niet slecht, maar toch verliezen we altijd. We moeten dat snel weten om te keren en punten pakken. Ook al staat Lendelede een stuk hoger dan ons, toch is het volgens mij een haalbare kaart. Ik denk dat in onze reeks, behalve Zwevegem dat er bovenuit steekt, iedereen van iedereen kan winnen. De verschillen zijn heel klein.”

Vreemd seizoen

Ondanks de tegenvallende resultaten kijkt de Geluveldse kapitein al bij al terug op een geslaagd seizoen op persoonlijk vlak. “Het was een vreemd seizoen, ook voor mezelf. Het is de eerste keer dat ik laatste sta met mijn team. Dat is dus niet zo prettig. Maar daarnaast ben ik best tevreden over de kwaliteit die ik heb kunnen brengen en de speelminuten die ik heb gekregen”, besluit de verdediger, die volgend jaar aan zijn vierde seizoen in Geluveld begint.

Ondertussen bereikte de club een mondeling akkoord met trainer Lieven Dheedene en assistent-trainer Nordine Verhaeghe om ook volgend seizoen aan boord te blijven. Volgend seizoen wordt ook met een B-ploeg gestart in vierde provinciale. (Brecht Pouillie)

Zaterdag 16 maart om 19 uur: KFC Lendelede Sport – BS Geluveld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier