Birgen Baes is de nieuwe trainer van SK Snaaskerke

Birgen Baes, meer dan 20 jaar geleden, als speler van KEG Gistel. © FRO
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Bredenaar Wesley Deschacht koesterde plannen om SK Snaaskerke uit te bouwen tot een stevige tweede provincialer, maar hij vertrok met Yves Vanderhaeghe naar Saudi-Arabië. SK Snaaskerke moest dus op zoek naar een nieuwe coach. Er waren een zestal mogelijke kandidaten. De keuze viel op Loppemnaar Birgen Baes, die eerder besloten had het voetbal vaarwel te zeggen, maar op zijn beslissing terugkwam en zich ook aanbood bij de groenzwarten.

“Ik had een vruchtbaar gesprek met het bestuur van SK Snaaskerke en vorig weekend kreeg ik de blijde melding dat ik de voorkeur gekregen had op de andere kandidaten”, vertelt Birgen. “SK Snaaskerke is voor mij een beetje thuiskomen. Ik was als speler, naast KM Torhout, Meulebeke, Wevelgem en Eernegem, ook actief bij KEG Gistel in vierde klasse. Ik heb er mooie herinneringen aan, zeker de tijd met Berre Deurwaerder. Snaaskerke is deelgemeente van Gistel en doet het nu zelfs veel beter dan KEG Gistel.

Starten op 20 juli

Ik heb als trainer ervaring in het provinciaal voetbal, want ik was actief als speler-trainer bij WS Adinkerke en zes jaar bij SV Loppem. Ik had beslist te stoppen, maar Wesley Deschacht gaf mij, toen hij voor het avontuur in Saudi-Arabië gekozen had, de raad toch mijn kandidatuur te stellen bij SK Snaaskerke. Op 20 juli start de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Samen met het bestuur hebben we de kern doorgelicht. Er komt wat versterking bij vooraan en ik ben zeker dat we een goed seizoen zullen draaien in tweede provinciale.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier