VV Koekelare: “In heenronde weggespeeld”

Stijn Metsu. © Foto Coghe
Hans Fruyt
Hans Fruyt Medewerker KW

VV Koekelare is op weg om een ticket voor de eindronde af te dwingen. Via het algemeen klassement – de derde plaats in de eindstand levert een ticket op – of via winst in de derde periode. Koekelare voert dat klassement aan.

In het algemeen klassement staat Koekelare derde met één punt meer dan Veurne. In de periodestand telt Koekelare één punt meer dan Diksmuide B. Hooglede, Lichtervelde en Veurne volgen op vier punten. “We hebben twee kansen om in de eindronde te geraken”, weet doelman Stijn Metsu (32). “Druk is er niet, maar we gaan er alles aan doen om de nacompetitie te halen.”

De resterende kalender oogt voor Koekelare niet zo makkelijk. Nu volgen thuismatchen tegen Oudenburg en Lichtervelde, op de slotdag wacht een trip naar Hooglede. “In de heenronde werden we in Oudenburg onder de voet gelopen”, herinnert Metsu zich. “We verloren met 2-0. Als ik het mij goed herinner, trof Oudenburg in de eerste helft vier keer de paal. Komende zaterdag mag er geen sprake zijn van onderschatting.”

Ongeslagen

Stijn Metsu hield de voorbije twee speeldagen de nul. Thuis tegen Lissewege werd het 1-0, uit bij FC Heist 0-3. “Mijn achtste en negende clean sheet”, glundert de doelman, bezig aan zijn zestiende campagne. “Tien clean sheets is elk seizoen mijn streefdoel. Nog drie matchen om dat te realiseren.”

Intussen is VV Koekelare acht speeldagen ongeslagen. Het laatste verlies dateert van 4 februari bij Dosko St-Kruis. Daarna volgden vijf driepunters en drie puntendelingen. Nochtans wordt algemeen aangenomen dat een tweede jaar in een hogere reeks altijd moeilijker is dan het debuutseizoen. “Met de komst van Steve Swaenepoel maakten we al een trainerswissel mee”, gaat Metsu verder. “Hij had tijd nodig om zich in te werken en de kwaliteiten van de spelers te leren kennen. Grote wijzigingen bracht hij niet aan, niet inzake trainingsarbeid, niet op het vlak van tactiek. Hij kreeg de volledige groep scherp. Noodzakelijk om de eindronde te halen. In de heenronde pakten we tegen Oudenburg, Lichtervelde en Hooglede slechts drie punten. Dat moet beter.” (HF)

Zaterdag 13 april om 18 uur: VV Koekelare – KWS Oudenburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier