Livio Proot blijft T1 van Eendracht De Haan (2A)

Voetbalkenner Livio Proot lijkt de ideale coach om Eendracht De Haan de luister van weleer terug te geven. © JPV
Redactie KW

Uitgeblust zijn de Haantjes allerminst. Ze prijken op de voorlaatste stek, degraderen zeker, maar troefden zopas VV Tielt af met 6-1. De laatste opdracht is een prestigeduel op bezoek bij KSV Diksmuide B.

Terwijl het pechseizoen bijna ten einde is, heeft Livio Proot, samen met zijn gemotiveerde bestuur, het huiswerk gemaakt. Komen erbij: Angel Keters (Snaaskerke), Alan De Clerck en Lee Geboes (beiden Bredene), Deavon Vanacker (Heist), Robbe Delrue (Oudenburg), Florian Vandyck (Oostkamp), Maxim Janssens (Varsenare), Viktor Bohn (vrije speler). Vertrekkers zijn: Denis Vanraefelghem (Zerkegem), Nick Vandenkerckhove (stopt) en Daniek Vanhelsuwé (stopt). Livio Proot evalueert: “Van de beleidsploeg kreeg ik het vertrouwen om als T1 door te gaan. Ondanks de degradatie zal niemand van ons bestuur druk uitoefenen. Het zijn allemaal prachtmensen die hun steentje bijdragen om De Haan op de voetbalkaart te houden. Dat verdient grote appreciatie.”

Te weinig punten

“Daar waar we vorig kampioenschap op hetzelfde moment euforisch waren en zelfs promoveerden, verliep de huidige competitie catastrofaal. Over die onvoorstelbare blessurelast, die al begon tijdens de voorbereiding, zijn al boeken geschreven. Kris Brackx, ons monument, stopte om een signaal te geven. Ik nam even over en dan kwam Dimitri Delporte. Hij was een geheel aan het vormen naar volgend kampioenschap toe toen hij meldde dat hij naar Kleit-Maldegem zou trekken. Tussen Kerst en Nieuwjaar werd hij ontslagen. Toen kwam de hoofdverantwoordelijkheid opnieuw op mij terecht. En ja, ik ga door als hoofdtrainer. Laat me heel duidelijk zijn: de drie coaches van afgelopen seizoen hebben één constante gemeen: ze haalden stuk voor stuk te weinig punten, ik dus ook. Daar moeten we lessen uit trekken. Bijgevolg kijk ik evenzeer in eigen boezem. Ik voetbalde altijd op hoog niveau, ik ken dus de kleedkamer en de arena. De jongens volgden mijn richtlijnen punctueel op, ik had niet het minste probleem om mij te bewijzen als eerste in bevel. Overal toonden we voorbeeldige inzet, al kochten we daar niets mee, oogst bleef meestal uit. We starten met een hele nieuwe lei in derde en zien wel hoe het loopt. Zelf heb ik er alleszins alle vertrouwen in.” (JPV)

Zondag 28 april om 15 uur: KSV Diksmuide B – K Eendracht De Haan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier