KWS Oudenburg (2A) hoopt stiekem nog op eindronde: “Plaats in linkerkolom is altijd ons doel”

Sybren Taillieu: “Als promovendus ben je geneigd om eerder naar de onderste regionen van de klassering te kijken.” © PDC
Redactie KW

Dé verrassing van de vorige speeldag in tweede provinciale A is ongetwijfeld de overwinning van KWS Oudenburg op het veld van leider Jong Male. De gedoodverfde kampioen werd immers met ruim verschil (3-6) geklopt door de jongens van coach Stefan Schwarz. Daags na de riante overwinning genoot kapitein Sybren Taillieu (27) nog na.

“Het is niet dat we nu plots gaan zweven of euforisch doen, maar we genieten uiteraard van deze driepunter. We hadden een goed plan en wisten hoe we Jong Male pijn konden doen. Iedereen was scherp en geconcentreerd en dan kunnen we altijd iets meer. Deze overwinning is ook heel welkom, want we staan nu terug waar we thuishoren. Een plaats in de linkerkolom moet hoe dan ook altijd ons doel zijn.”

“Zo goed als iedereen heeft bijgetekend en ook onze coach doet er ook nog een jaartje bij”

“Als promovendus ben je geneigd om eerder naar de onderste regionen van de klassering te kijken”, gaat de sterkhouder van de blauw-witten verder. “Niettemin heb ik dit seizoen nog geen enkele keer gevreesd dat we in de problemen zouden komen. Jammer dat we tegen ploegen uit de rechterkolom vaak minder goed presteerden en daardoor heel wat punten lieten liggen.”

Door de overwinning van vorig weekend staat KWS Oudenburg plots op amper twee punten van de vijfde plaats.

Aan elkaar gewaagd

“Het kan inderdaad snel verkeren in een reeks waarin heel wat ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het komt er nu op aan om geen punten meer te laten liggen tegen ploegen die achter ons staan in de rangschikking. Zoals het er nu uitziet, moet het zeker lukken om 45 punten te sprokkelen. Dan eindigen we wellicht op de zesde of zevende plaats. Dat zou mooi zijn voor een ploeg die nog maar één jaar op dit niveau speelt. Als de kans zich voordoet om een ticket te bemachtigen voor de nacompetitie zullen we dit uiteraard niet laten liggen. Je weet maar nooit wat daarna uit de bus komt.”

Hoe de ploeg er volgend seizoen uit zal zien, ligt ook al grotendeels vast. “Zo goed als iedereen heeft bijgetekend en ook onze coach doet er nog een jaartje bij. Enkele jongens twijfelen nog of ze verdergaan, maar daarnaast zijn er zo goed als geen vertrekkers”, besluit Sybren Taillieu. (PDC)

Zaterdag 10 februari om 19 uur: KSV Veurne A – KWS Oudenburg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier