KFC Meulebeke ontvangt SV Ingelmunster voor de derby der derby’s (2A): “Zal een pittige wedstrijd worden”

KFC Meulebeke begon met 9 op 9 aan de competitie. © WV
Redactie KW

Na een zwak seizoen was de degradatie een feit. In tweede provinciale startten de roodbroeken veelbelovend met een 9 op 9. Blijven zij ongeslagen of zal Ingelmunster hen 3 punten afsnoepen zaterdagavond?

“Ik denk dat het een pittig wedstrijdje zal worden”, aldus Denis Delbaere, de terreinverantwoordelijke die al tientallen jaren het wel en wee van het voetbal volgt in de Berengemeente. “Het is al heel lang geleden dat er een derby gespeeld werd door de eerste ploegen, want Ingelmunster speelde in hogere reeksen, Jan Ceulemans was daar zelfs hun trainer. Dan ging het bergaf en doordat we ook degradeerden, komen we nu in dezelfde reeks uit.”

“Zo zwak het vorig jaar ging, zo goed ging het in de eerste drie matchen met een negen op negen. Bij de tegenstander was het wel iets minder. Dat wil niet zeggen dat we nu over hen heen zullen lopen. Zij zullen vast en zeker heel gedreven aan de aftrap staan en er vol voor gaan. Het is aan ons om dat op te vangen en de boost van de start te gebruiken om een goede wedstrijd te spelen en opnieuw de drie punten te pakken. Op die manier kunnen we de supporters verwennen. De club heeft er alles aan gedaan om de fans een heerlijke voetbalavond te bezorgen. Een pronostiekje? Die zal ik zaterdag wel geven, want de supportersclub organiseert er een voor de wedstrijd.” (WD)

Zaterdag 21 september om 19 uur: KFC Meulebeke – SV Ingelmunster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier