Jens Boey gooit allerminst de handdoek bij Eendracht De Haan (2A): “Dit is de zege van de hoop”

Jens Boey hoopt opnieuw de netten te doen trillen in de thuismatch tegen Snaaskerke. (foto JPV)
Redactie KW

Dit kampioenschap had Eendracht De Haan met veel pech af te rekenen. Alles wat kon verkeerd lopen, sloeg tegen. Na nieuwjaar nam Livio Proot, de adept van Chris Brackx, die gedurende zeven seizoenen de Haantjes onder zijn vleugels had, de sportieve leiding over. Hij wist waaraan hij begon, stuurde de groep nooit verwijten toe maar leidde met zachte hand.

Livio Proot voetbalde op hoog niveau, nam over zonder T2 maar niemand hoorde hem klagen. Voor zijn spelers staat zijn deur steevast open. Voor elke thuismatch wordt een koffie genuttigd in een apart zaaltje. Livio zit op de hoek aan het venster, luistert en observeert. Hij won in Oudenburg en pakte de drie punten in Lissewege. Achter ’t Vaartje opende Jens Boey de score. De onbaatzuchtige teamspeler laat de armen allerminst zakken en analyseert objectief. “We mogen ons niet blind staren op de nog steeds zeven punten achterstand op Snaaskerke en Diksmuide B. Misschien hebben we tegen Lissewege de zege van de hoop gerealiseerd maar verder dan de eerstvolgend speeldag wil ik niet kijken.”

In onszelf geloven

“Op zondag 25 februari ontvangen we Snaaskerke, de ploeg die net boven ons staat gerangschikt. Laat ons geen verstoppertje spelen: dit duel in onze eigen vesting moeten we winnend afsluiten. Dan pas kunnen we verder blikken. Afgelopen competitie lukte alles wat we deden. We promoveerden zowaar naar tweede provinciale, een schitterende reeks. Maar dan begon alles tegen te slaan. Kris Brackx, een man van goud, gaf na zeven seizoenen zijn trainerschap op in de hoop dat iemand anders misschien het tij zou kunnen keren. Dan kwam Dimitri Delporte. We kregen hoop, tot hij opperde dat hij volgend kampioenschap niet bij ons zou blijven. We incasseerden een nieuwe opdoffer. Intussen bleven we maar kansen nipt naast of over mikken op cruciale momenten. Die bal rolde gewoon niet. Misschien is Livio Proot, de hondstrouwe assistent die na Dimitri Delporte alle vertrouwen kreeg, de witte merel. Wij geloven allemaal in de coach. In Lissewege kon ik de score openen na 10 minuten. Brian Laplasse en twee keer Larsen Sys volgend mijn voorbeeld. Misschien is nu de ban gebroken. Het komt erop aan tegen Snaaskerke de zenuwen in bedwang te houden en het beste uit onszelf te halen. De rest komt later.” (JPV)

Zondag 25 februari om 15 uur: K Eendracht De Haan – KSK Snaaskerke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier