‘Elftal Winkel Sport’ hoopt met SK Roeselare volgend jaar in tweede afdeling te spelen

Winkel Sport voor het begin van het seizoen ‘23-’24 met achteraan v.l.n.r Luc Deforche, Henri Van Marcke, Gauthier Libbrecht, Jordan Dauchy, Noah Vanwalleghem, Nicaise Kudimbana, Robbe Tant, Jef Vandemaele, Joey Dujardin, Jasper Beyens, Mathieu Vervaecke en Luc Vandamme. Midden Arne De Schepper, Michiel Clyncke, Marvin Dewaele, Masis Voskanian, Felix Reuse, Drin Sula, Rens Verhooghe, Fries Deschilder, Daan Debouver, Tsotne Bendianishvili, Stephan Buyl, Timon Vandendriessche, Luca Zagula. Onder : Quinten Vansteenkuste, Mathieu Vanryckeghem, Fanny Schamp, Jeffry Verhoeven, Jan Herreman, Patrick Rotsaert, Geert Cool, de ondertussen overleden oud-voorzitter Carlos Vanderhelst, Francky Vanlerberghe, Virgil Dewindt, Bjorn Vroman, Justine Deblaere en Bart Coussement. Heel wat spelers die op deze foto prijken, 12 in totaal, spelen volgend jaar bij SK Roeselare. Maar ook uit de entourage, van sponsor Geert Cool op kop, over sportief manager Patrick Rotsaert, administratief medewerker Francky Vanlerberghe, veiligheidsverantwoordelijke Jan Herreman tot materiaalman Luc Deforcghe zetten mee de stap richting Schiervelde. © VDB
Wouter Vander Stricht

Of SK Roeselare volgend jaar in tweede afdeling uitkomt, daarover kan nog niemand echt uitsluitsel geven. Het hangt ook af van (al dan niet toegekende) licenties van andere ploegen. Maar SK Roeselare deed alvast een goede zaak door in de eindronde de troostfinale te winnen van KVK Wellen. De kans is groot dat dat volstaat voor promotie, maar de definitieve bevestiging is er nog niet. Vast staat dat de ploeg, die volgend jaar een enorme kwaliteitsinjectie krijgt door de komst van elf spelers van Winkel Sport dat stopt in eerste nationale, zeer ambitieus zal zijn. Het team zou ook gewoonweg te sterk zijn voor derde afdeling, de promotie naar tweede zou op dat vlak dus een zegen zijn.

Er komen dus elf spelers over van Winkel Sport. Twee van hen werden al in de winterstop naar Schiervelde gepiloteerd: Fries Deschilder en Timon Vandendriessche. Ook verdedigers Joey Dujardin, Henri Van Marcke, Arne De Schepper en Rens Verhooghe maken de stap, net als middenvelders Masis Voskanian, Jasper Beyens en Michiel Clyncke en de spitsen Daan Debouver en Jeremy Perbet. Stuk voor stuk jongens die basisspelers waren in het team dat in eerste nationale allicht in de linkerkolom eindigt. Ook Marvin Dewaele, heeft een verleden bij Winkel Sport. Maar hij zette nog voor de competitiestart de stap naar SKR. Samen met het aanwezige talent op Schiervelde moet het een ploeg vormen dat dus ook in tweede afdeling potten zou kunnen breken.

Bij Winkel Sport trekt doelman Noah Vanwalleghem naar KSV Rumbeke, keepers Robbe Tant en Bryan Londot zoeken nog een andere club. Gauthier Libbrecht zou in de belangstelling staan van Mandel United. Jordan Dauchy en Drin Sula trekken naar het ambitieuze RAEC Mons. Tsotne Bendianishvili kiest voor RC Harelbeke.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier