Zwevegem Sport wint met 0-3 op Komen-Waasten en kroont zich tot kampioen

Zwevegem is kampioen. © VDB
Redactie KW

Het zat er al meerdere weken aan te komen. Zondag op het Waalse Komen-Waasten zette Zwevegem Sport de kers op de taart. De Draatrekkers wonnen er met 0-3 en mochten achteraf een feestje bouwen.

Komen-Waasten kleurde zondag rood en wit. Heel wat Zwevegemnaars kwamen er hun geliefkoosde ploeg met hun aanwezigheid een hart onder de riem te steken. De Zwevegemse fans werden op hun wenken bediend. De Draadtrekkers walsten moeiteloos over de Henegouwers heen.

Wachten op eindsignaal

Aan de rust, met doelpunten van Mitch Voet (2) en Ben Mestdag, stond de eindstand reeds op het bord. In een overbodige tweede helft was het alleen nog wachten op het eindsignaal. “We kwamen nooit in de problemen, zijn de terechte kampioen”, stelde T1 Frederic Calu na de match tevreden vast. “Met 64 op 75 en met 19 punten voorsprong op naaste achtervolger Beveren-Leie, legden we een fantastisch parcours af. Slechts Marke was en is de enige ploeg die ons tot een knieval kon dwingen. Toevallig krijgen we de groen-zwarten komende speeldag op bezoek. Die openstaande rekening moeten we nog vereffenen.”

Nog een seizoen bij

Kapitein Ben Mestdag genoot met volle teugen van de titel, liet zich de vele felicitaties welgevallen. “Ik was van zins na dit seizoen te stoppen”, lachte de 34-jarige Zwevegemse aanvoerder. “Maar nu we zeker zijn van de titel en de promotie doe ik er met veel plezier nog een seizoen bij. Vooraleer de voetbalschoenen voorgoed op te bergen, wil ik nog eens proeven van eerste provinciale. En wees er maar zeker van dat we er ons mannetje zullen staan.”

Het moet lang geleden zijn dat Zwevegem Sport nog eens zijn ding mocht doen en in de hoogste provinciale reeks. “Tien, twaalf seizoenen moet het geleden zijn”, dacht voorzitter Tom Desmet. “Ik weet het niet precies, het was tenslotte van voor mijn tijd. In ieder geval, wij willen in de toekomst een stabiele eersteprovincialer worden.”

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier