Geen titelstress bij Diksmuide: “De ontlading zal groot zijn”

Siebe Vandergunst begin dit jaar in actie tegen WS Lauwe. (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Zaterdag kan KSV Diksmuide in de op vier na laatste wedstrijd al de kers op de taart zetten na een uitzonderlijk seizoen. De Boterjongens verwachten veel volk en sfeer voor de titelmatch tegen Ardooie, die al om 17 uur gespeeld wordt.

Na een reeks van maar liefst 13 overwinningen twijfelt er eigenlijk niemand nog aan dat Diksmuide zaterdag de klus zal klaren tegen Ardooie, maar het blijft natuurlijk voetbal. “We tellen al enkele weken af en kijken er enorm naar uit, maar het belangrijkste is natuurlijk om de wedstrijd te winnen. Het zal geen makkelijke partij worden”, is Siebe Vandergunst op zijn hoede. “Als team werkten we een heel seizoen voor dit moment, dus zal de ontlading groot zijn.”

“We hopen natuurlijk dat er wat volk afkomt. Op sociale media werd er al veel reclame gemaakt en dat zal zaterdag zeker zichtbaar zijn. Dat is altijd plezant. Als spelers weten we niet wat er qua festiviteiten gepland staat, maar het bestuur zal wel voor een leuke verrassing zorgen. We zullen er in elk geval alles aan doen om het dit weekend over de streep te trekken. We staan vanaf speeldag één aan de leiding en kunnen indrukwekkende statistieken voorleggen. We verdienen die titel.”

Smaakmaker

De 20-jarige spits uit Houthulst is aan zijn zesde seizoen bij KSV Diksmuide bezig en behoort tot de absolute smaakmakers. “Er zijn natuurlijk altijd puntjes die beter kunnen, maar over het algemeen kan ik spreken van een geslaagd seizoen. Aan het begin van het seizoen had ik nooit durven dromen dat het zo ging verlopen. Ik ben de onbetwiste titularis en heb tien goals gescoord. Ik krijg heel veel vertrouwen van de trainersstaf, waarvoor ik hen heel dankbaar ben. Ook volgend seizoen blijf ik uiteraard bij Diksmuide aan de slag. Het is een mooie, warme club waar ik me heel goed voel. Ik kijk nu al uit om me volgend seizoen met een hoger niveau te kunnen meten. De club beschikt ook over alle nodige middelen om op dit niveau mee te doen. Met tegenstanders als Wervik, Blankenberge, Wielsbeke en Roeselare staan er ons heel wat mooie matchen te wachten”, besluit de student accountancy-fiscaliteit. (SB)

Zaterdag 23 maart om 17 uur: KSV Diksmuide A – KVC Ardooie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier