Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet focust volledig op de thuismatch tegen Cappellen. © VDB
Redactie KW

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.

De eerste officiële opdrachten verliepen naar wens voor de jongens van Jannes Tant. In de Croky Cup kreeg Rupel Boom het nakijken aan de kust en de competitie startte met een thuismatch tegen Antwerp, die eveneens gewonnen werd.

De tweede competitiematch, een trip naar Ninove, werd met het kleinste verschil verloren. Op zondag 8 september werd in eigen huis gebekerd tegen Olympic Club Charleroi. Royal Knokke FC kreeg 3-5 om de oren. Na een dik uur wezen de bordjes 0-4 aan. De thuisploeg zat mentaal niet aan de grond want Lucas Prudhomme, Justin Pieters en Antoine De Bodt scoorden tegen. Uiteindelijk eindigde het duel op 3-5. Meirveille Goblet gaf een eerlijke analyse. “We verdienden het niet om door te stoten, onze bezoekers waren een maat te groot. Laat ons nu maar alles op alles zetten in competitieverband. We eindigden vorig kampioenschap op een sublieme derde stek. Altijd wil ik beter doen, ook nu.”

“De kern is veel veranderd, we mochten 13 nieuwkomers verwelkomen. De sportieve staf verricht voorbeeldig werk en slaagt erin binnen de kortste tijd automatismen in het elftal door te voeren.”

Telkens weer bewijzen

“De voorbereiding verliep naar wens en ik ben overtuigd dat er meer dan voldoende kwaliteit aanwezig is. Toch moeten we vanaf nu match na match evalueren. Alle opponenten verkondigen dat Knokke bij de kanshebbers op een prijs behoort maar dat moeten we telkens weer bewijzen. We verloren twee keer na elkaar en voor de beker kreeg ik vijf goals te slikken. Dat was een eeuwigheid geleden. Maar ik sta er niet langer bij stil, nu telt onze eerstvolgende competitieopdracht: een thuismatch tegen Cappellen. Laat ons de twee nederlagen in vijf dagen naar de vergeethoek voetballen.” (JPV)

Zondag 15 september om 15 uur: R. Knokke FC – R. Cappellen FC.A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier