Merveille Goblet biedt stevig weerwerk tussen Knokse palen: “Dringend een reeks neerzetten”

FC KNokke : Merveille Goblet (foto VDB) © VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Op bezoek bij Olympic Charleroi verloor eerstenationaler Royal Knokke FC met het kleinste verschil en zakt terug naar positie negen. Doelman Merveille Goblet keepte eens te meer subliem en toont zich al de hele competitie een meer dan waardige vervanger voor Sven Dhoest.

Tegen de Waalse profploeg kwam Knokke serieus verzwakt aan de aftrap door de schorsing van de centrale as Ruben Vanraefelghem – Nils Pierre. Hun contract loopt ten einde, maar zullen allicht bijtekenen want ze vormen het DNA van Knokke.

5 op 15

Merveille Goblet heeft nog een doorlopende verbintenis en hij voelt zich prima in zijn vel aan de kust. “Bedankt voor het compliment, in Charleroi pakte ik inderdaad enkele cruciale ballen al koop ik daar niets mee, want we verloren met het kleinste verschil. Na nieuwjaar sprokkelden we 5 op 15: dat is veel te weinig. Inderdaad, we kunnen niet zakken en evenmin promoveren maar we zijn het onze supporters verschuldigd telkens attractief voetbal te brengen.”

“Ons bestuur rekent op een eindklassering tussen positie drie en negen. Dat oogt mooi op ons palmares. Je mag nooit vergeten dat we omringd zijn door profploegen die trainen in de voormiddag en daarna lunch en verzorging krijgen. Bij ons komen jongens toe die een zaak runnen, de hele dag in de bouw werken of aan auto’s sleutelen. Toch nestelen we ons in de middenmoot van eerste nationale. Tellen we vijf punten meer dan prijken we in de top vijf.”

Ideale leeftijd

“Zelf ben ik net dertig geworden en beschik over de nodige ervaring die ik opdeed bij Standard Luik als prof, en vervolgens bij Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel United. In onze reeks komen de ballen even hard en gericht aan maar ik denk op de ideale leeftijd te zijn gekomen. De lenigheid is er nog en de maturiteit neemt toe. Zowel voor de beleidsploeg, de spelers en de aanhang als voor onszelf moeten we dringend een reeks neerzetten. Nummer 15 Tienen, onze eerstvolgende tegenstrever, zou ik heel graag kloppen in ons schitterende stadion.”

Zondag 25 februari om 15 uur: Royal Knokke FC – KVK Tienen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier