‘Meester’ Romain (75) neemt na 30 (!) jaar afscheid als gerechtigd correspondent en afgevaardigde van Winkel Sport

Een beeld dat vanaf nu tot het verleden behoort. Romain stond als afgevaardigde ook altijd in voor de wissels, hier zie je hem naast William Owusu Acheampong. © VDB
Wouter Vander Stricht

Na drie decennia stopt Romain Germonprez, de gewezen leerkracht en schooldirecteur uit de Winkelse basisschool, als gerechtigd correspondent en afgevaardigde bij Winkel Sport. Hij heeft de volledige opgang van het team van derde provinciale naar de eerste amateurklasse (later eerste nationale) meegemaakt. Hij blijft wel actief in het bestuur van de voetbalclub.

Romain Germonprez was ook afgevaardigde van Winkel Sport A en maakte zo ook alle verplaatsingen mee met de club. Als gerechtigd correspondent stond hij bekend om de secure afhandeling van alle papierwerk, van eerste ploeg tot de jongste jeugd.

Door zijn onderwijscarrière werd hij zelfs binnen de club ook nog altijd ‘meester Romain’ genoemd. Ook bij de tegenstanders wist de minzame man indruk te maken.

De taken van Romain zullen nu overgenomen worden door Francky Vanlerberghe, die voorheen bij KSKV Zwevezele dezelfde functie waarnam en die al tijdje mee liep bij Winkel Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier