Mandel United onderhandelt met Franse investeringsgroep: “Juiste locatie nog struikelblok”

Oktober 2019: Indy Vancraeyveldt viert een doelpunt met ploegmakker Nicholas Tamsin. Zwaaien Fransen straks de plak bij Mandel United?©Dirk Vuylsteke / VDB VDB
Oktober 2019: Indy Vancraeyveldt viert een doelpunt met ploegmakker Nicholas Tamsin. Zwaaien Fransen straks de plak bij Mandel United?©Dirk Vuylsteke / VDB VDB
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Dat eerstenationaler KFC Mandel United al langer gesprekken voert met een Franse investeringsgroep, is geen geheim. Even aasden ze op het Schierveldestadion in Roeselare, maar uiteindelijk wordt dat de thuishaven van SK Roeselare-Dadizele. De onderhandelingen lopen evenwel verder, alleen staat of valt alles met het vinden van een locatie die groot genoeg is.

Het onderwerp werd op de Izegemse gemeenteraad ter sprake gebracht door Geert Leenknecht (Open VLD), die vroeg of en welke rol de stad in de overnamegesprekken speelde. “De gesprekken bevinden zich in de persoonlijke sfeer van de club, maar de stad is in deze kwestie al verschillende keren gehoord”, bevestigt sportschepen Lothar Feys (N-VA).

“De Franse investerinsgroep wil promotie maken naar eerste klasse B, maar dan zijn er wel 4.000 zitjes in ons stadion nodig. We hebben bekeken of dat werkbaar is op onze huidige locatie op de site Krekel-Zuid, maar helaas is dat op vlak van infrastructuur onmogelijk.”

Sportief manager Mario David bevestigt dat de gesprekken nog verder lopen. “Er ligt een voorontwerp van een intentieverklaring klaar, maar die kunnen we niet tekenen zo lang we geen nieuwe locatie vinden die aan alle noden voldoet. We blijven intensief praten om tot een oplossing te komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier