Geert Cool stopt als sponsor bij Winkel Sport en wordt hoofdsponsor bij SK Roeselare; A-ploeg Winkel Sport in eerste nationale verdwijnt na dit seizoen

Geert Cool (centraal) bij het feest na de promotie van Winkel Sport uit tweede amateurklasse naar eerste nationale. © VDB
Wouter Vander Stricht

Na 33 jaar sponsoring bij Winkel Sport stopt Geert Cool als hoofdsponsor bij Winkel Sport. Daardoor verdwijnt de A-ploeg, die uitkomt op het hoogste amateurniveau in eerste nationale, na dit seizoen. Geert Cool gaat wel nog sponsoren in SK Roeselare, een ploeg waar wel de accommodatie voorhanden is om de stap naar het hoogste niveau – lees het profvoetbal – te zetten.

Maandagavond werd tijdens een vergadering bij Winkel Sport al de officiële mededeling gedaan aan het Winkelse bestuur, dinsdagavond werden de spelers ingelicht en kregen ook de bestuurslui van SK Roeselare het nieuws te horen. In Roeselare zal dat uiteraard ontvangen worden als goed nieuws, in Sint-Eloois-Winkel verdwijnt de A-ploeg, want zonder de financiële inbreng van de hoofdsponsor is voetbal op dat niveau niet haalbaar voor de club.

Einde van een tijdperk van 33 (!) jaar als hoofdsponsor

Het gaat niet om een fusie, ook het stamnummer van Winkel Sport blijft in het Terschuerenpark. Het huidige B-elftal dat in derde provinciale uitkomt, wordt straks dus het eerste en enige fanionteam van de rood-zwarten. Welke mensen uit de spelersgroep en de technische omkadering van Winkel Sport eventueel mee de overstap zouden maken naar Schiervelde is nog niet geweten.

SK Roeselare en Geert Cool dromen misschien van profvoetbal, maar daar komen nog andere budgetten bij kijken dan wat er momenteel geïnvesteerd wordt in Winkel Sport

In eerste reactie liet Geert Cool weten geen doorgroeimogelijkheden meer te zien in Winkel. “We staan voor een muur waar we niet over kunnen, met Roeselare zijn die ambities wel te realiseren.” Geert viert straks zijn 73ste verjaardag, met zijn bedrijf Defrancq – waar je alle bouwmaterialen voor dak en gevel kunt kopen en waarvan de hoofdvestiging in Roeselare zit – was hij dus 33 jaar hoofdsponsor van Winkel Sport dat van derde provinciale naar eerste nationale werd geloodst.

Het is dus nog koffiedik kijken wie aan boord blijft in het Winkelse bestuur, waar ze niet enkel een nieuwe voorzitter, maar ook straks een nieuwe gerechtigd correspondent moeten zoeken. Enkele mensen in het Winkelse bestuur gaven al aan zeker niet mee de verhuizing naar Roeselare te maken en konden zich ook niet vinden in een functie bij Winkel Sport. Bij de B-ploeg hebben ze de zaken goed op orde, maar er dreigt natuurlijk ook heel wat meer werk in hun mandje te vallen.

Bij SK Roeselare zijn ze niet enkel verheugd een nieuwe sponsor te hebben. “Geert heeft veel ervaring in de hogere regionen, iets wat wij uiteraard ook goed kunnen gebruiken in ons streven om hogerop te geraken.” SK Roeselare en Geert Cool dromen misschien van profvoetbal, maar daar komen nog andere budgetten bij kijken dan wat er momenteel geïnvesteerd wordt in Winkel Sport.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier