“Was een frustrerende wedstrijd”: Kimmer Coppejans baalt van snelle uitschakeling op US Open

Kimmer Coppejans is uitgeschakeld op de US Open. © Archief Belga

Kimmer Coppejans (ATP 626) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de US Open, het vierde grandslamtoernooi van het seizoen. Coppejans verloor in de eerste van drie kwalificatierondes op het hardcourt in New York tegen de Boliviaan Murkel Alejandro Dellien Velasco (ATP 176) in drie sets: 2-6, 7-5 en 6-3.

“Ik speelde een goede eerste set”, vertelde hij na afloop aan Belga. “Toen nam de wind toe en had ik veel moeite om de juiste positie op de bal te vinden. De kwaliteit van mijn slagen verminderde, waardoor mijn tegenstander in de wedstrijd kon komen. Ik serveerde ook heel slecht. In de eerste set kwam ik er door met mijn returns, maar dat was daarna niet meer het geval. Al met al was het een frustrerende wedstrijd, want ik had het gevoel dat ik dit soort spelers onder normale omstandigheden altijd zou hebben verslagen.”

Rentree na elleboogoperatie

De 30-jarige geboren Oostendenaar vierde in New York zijn rentree op het ATP-circuit na een operatie aan zijn rechterelleboog eind januari. Hij kon zich op Flushing Meadows nog nooit plaatsen voor de hoofdtabel, vorig jaar sneuvelde hij in de laatste voorronde.

“Ik heb er geen spijt van dat ik de reis heb gemaakt,” gaf hij verder toe. “Ik heb de sfeer van het tennis opnieuw kunnen opsnuiven en afgezien van een beetje vermoeidheid in mijn arm, was mijn lichaam nog steeds in staat om wedstrijden te spelen. Het is bemoedigend, ook al weet ik dat ik tijd nodig zal hebben, want ik ben nog ver verwijderd van het niveau dat ik kan behalen. Het doel tussen nu en het einde van het jaar is om zoveel mogelijk wedstrijden te spelen om weer in mijn ritme te komen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier