TTC Drive Oostende pakt traditioneel uit met een internationaal tornooi: “Mooie opkomst met 116 deelnemers”

Tafeltennisclub TTC Drive organiseerde het internationaal tornooi ITT Doubles & Davis Cups. © ACR
Redactie KW

Tafeltennisclub TTC Drive organiseerde afgelopen weekend in zijn lokaal op De Schorre het internationale tornooi ITT Doubles & Davis Cups. “De opkomst was mooi met 116 deelnemers.”

Op vrijdag waren er 24 spelers aanwezig voor de ITT Doubles. Een opkomst die vergelijkbaar was met het jaar voordien. In dubbel konden zij elk zeven matchen spelen. De winst in de A-finale ging naar Ellen Barzeele (Jabbeke) en Dennis Cremer (Gullegem). De B-finale was voor een Frans duo uit Roubaix: Hugo Candelier (B4) en Manon Brayelle (C6). Legden beslag op de tweede plaats: Dieter Dewyse (C0) en Maxim Fourmeau (C0) van TTC Drive Oostende.

Zaterdag en zondag was er de Davis Cups met een deelname van veertig spelers. Acht tafels waren bezet. In een goede sfeer gingen de eerste twee van elke poule door naar de zondag waar ze streden vanaf de kwartfinale tot in een eventuele finale. “Ook de verliezers mochten voort spelen, in de vorm van een Aziatisch systeem”, legt voorzitter Jacques Denys uit. “Op die manier kende iedereen zijn plaats, van een tot en met acht voor de eerste poule en van negen tot en met zestien voor de tweede poule.”

Veteranen

“We konden rekenen op Fransen, Duitsers en Belgen. Een beetje vreemd dat er geen Nederlanders en Luxemburgers aanwezig waren. Zij die deelnamen konden zaterdag tien en zelfs elf wedstrijden spelen. Op zondag stonden ze tot negen keer aan de tafel.”

De A-finale werd gewonnen door de Fransen Candeler en Brayelle. David Roels (C0) en Nick Beernaert (C4) van Paletje Roeselare werden mooi tweede. Het eerste duo van TTC Drive Oostende werd Maxim Fourmeau en Dieter Dewyse op een zesde plaats. De B-finale werd gewonnen door hun clubgenoten Gilles Pollart (D4) en Marc Schroeders (C4). Bij TTC Drive maken ze zich ondertussen voort op voor de nieuwe interclubcompetitie die voor de veteranen op woensdag 11 september van start gaat. Oostende A komt dan in een thuiswedstrijd in actie tegen De Woudpalet A uit Houthulst. Vanaf zaterdag 14 september komen alle andere teams in actie. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier